„Porția de bunătate”, pentru copiii vulnerabili din mediul rural

World Vision România lansează campania „Porția de bunătate”, prin care cei care vor să facă o faptă bună pot dona pentru mese calde și educație remedială, destinate unor copii vulnerabili din mediul rural.

Donația se poate face printr-un SMS cu textul PAINE, la numărul 8844 (cost 2 euro/ lună) sau pe site-ul World Vision România. Donațiile vor fi destinate copiilor din proiectul organizației „Pâine și Mâine” și se vor transforma în mese calde și ore de ajutor la teme printr-un program de educație remedială, după un an în care foarte mulți copii nu au avut acces la educație, iar situația familiilor din mediul rural este critică, scrie AGERPRES.

Conform datelor colectate de World Vision anul trecut, peste 37% dintre părinții din comunitățile vulnerabile din mediul rural nu au reușit să cumpere alimente sau au achiziționat doar o parte din cele necesare, iar 41% au fost nevoiți să adopte strategii de reducere a cheltuielilor familiale. Pandemia a afectat grav situația materială a familiilor care trăiesc în comunitățile vulnerabile din mediul rural. 60% dintre părinți nu au lucrat în perioada pandemiei, iar 19% și-au văzut veniturile diminuate ca urmare a concedierii, șomajului tehnic și imposibilității de a lucra cu ziua.

De altfel, datele World Vision relevă că și înainte de 2020, în peste 11% dintre gospodăriile de la țară copiii mâncau numai două mese pe zi. Proporția acestora a crescut de la 5% în 2016, la 9% în 2018, ajungând la 11% în 2020. Această pondere urcă la 30% în cazul familiilor celor mai nevoiașe.

„Din ce în ce mai mulți copii de la țară mănâncă mai puțin. În 2016, 66% dintre familii limitau cantitățile de alimente achiziționate, iar în 2019 ponderea lor urca la 74%. Aproape jumătate (46%) dintre familiile de la țară cumpără alimente pe datorie sau pe credit. În altă ordine de idei, trecerea orelor în online a atras după sine pierderi mari de învățare. Cei fără posibilități materiale, fără acces la internet, echipamente și programe de educație remedială, fără profesori calificați în metodologia predării digitale au fost cel mai afectați. 40% dintre elevii din mediile cele mai defavorizate nu au făcut deloc școală online și au pierdut până în prezent circa 24 de săptămâni de școală, aproape două treimi de semestru”, precizează World Vision România.

Programul „Pâine și Mâine” este pentru foarte mulți copii singura șansă ca ei să nu abandoneze școala. „O masă caldă și două ore de ajutor la teme, cu un profesor calificat, țin în viață șansa acestor copii la educație, la un viitor mai bun” – spune directorul executiv al fundației, Mihaela Nabăr.

Până în prezent. 1.250 de elevi din proiect au primit mâncare caldă la școală, ajutor la teme, haine și alte resurse pentru nevoile de bază

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut