Porți deschise la detașamentele de pompieri din județul Cluj

Clujenii au ocazia să se familiarizeze cu specificul profesiei de salvator, să cunoască aspecte importante legate de activităţile, rolul şi principalele atribuţii ale structurilor de intervenție în cadrul Zilei Porților Deschise ce va avea loc la mai multe detașamente ale ISU Cluj.

Evenimentul se va desfășura marți, 13 septembrie între orele 9 și 15 la sediile Detașamentelor 2 Cluj-Napoca-strada Johannes Guttenberg FN, Turda-Calea Victoriei numărul 1, Huedin-strada Vlădeasa numărul 35, Dej-Ștefan Ciceo Pop numărul 2, Garda de intervenție Gilău: Strada Școlii FN și Punctul de Lucru Florești: Strada Eroilor FN.

În data de 13 septembrie se împlinesc 174 de ani de la memorabila Bătălie din Dealul Spirii, lupta eroică a celor 166 de ostaşi pompieri conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu, împotriva celor aproape 6000 de soldaţi ai oştirii otomane veniţi pe pământ românesc să suprime idealurile Revoluţiei de la 1848.

Ducând mai departe tradiţia predecesorilor, pompierii români continuă să îşi onoreze cu acelaşi curaj şi devotament misiunea de apărare a vieţii şi bunurilor concetăţenilor, în confruntarea cu incendii ori alte situaţii de urgenţă, punându-și adesea viața în pericol.

Instituţia pompierilor s-a dezvoltat continuu, adaptându-se contextului contemporan, la clasica misiune de stingere a incendiilor adăugându-se operaţiunile de salvare a persoanelor de la înălţime, de la înec, de sub dărâmături şi din alte situaţii critice, intervenţiile pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere şi pentru acordarea primului ajutor calificat.

„Amintim, de asemenea, misiunile de salvare a animalelor, asanare a muniției sau înlăturare a fenomenelor meteorologice periculoase. Totodată, pompierii clujeni s-au aflat anul acesta în misiune la Siret, pentru a sprijini refugiații ucraineni care fug din calea războiului”, a transmis ISU Cluj.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut