Politicienii întâmpină alegerile cu chemare pentru rugăciune

Parlamentarii clujeni își aruncă reciproc „săgeți” pe tema privind construirea unei capele în Legislativul României, o inițiativă cerută de Grupul de rugăciune a acestui for și căreia liderul liberalilor a răspuns pozitiv.

Grupul de Rugăciune din Parlamentul României a organizat marți ediția națională anuală a evenimentului Mic Dejun cu Rugăciune, anul acesta, întrunirea marcând și aniversarea a 30 de ani de la înființarea grupului.

Cu această ocazie, președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, a precizat că va sprijini crearea unei capele în Parlamentul României. „În această clădire atât de mare este incredibil că nu am reușit până acum să avem destinată o încăpere în care atât parlamentarii, cât și cei care vizitează Parlamentul, să regăsească un loc unde să se roage și unde să ne gândim cu toții că suntem aici în slujba poporului și în slujba lui Dumnezeu”, a spus el.

Deputatul PNL de Cluj, Radu Moisin, salută inițiativa privind construirea acestei capele în Legislativul României și le recomandă aleșilor auto-declarați creștini să îi calce pragul.

“Salut această inițiativă și sper că amenajarea capelei îi va face pe mulți parlamentari auto-declarați a fi creștini să mearga să se roage să-și recupereze într-adevăr principiile pe care pretind că le promovează în mass-media sau pe facebook”, a spus Radu Moisin.

Liderul USR Cluj, deputatul Oana Murariu, spune că un astfel de demers ar fi util mai degrabă în unitățile militare decât în Parlament. „În unitățile militare poate fi un demers chiar util realizarea unei capele. Nicolae Ciucă este, însă, în prezent la conducerea Senatului României. Românii așteaptă altceva de la dânsul și de la această instituție. Dacă are credință și iubire față de patrie trebuie să demonstreze prin deciziile pe care le ia în Parlament. Și Slavă Domnului că sunt multe lucruri care trebuie corectate cât mai rapid. Nicolae Ciucă nu pare că le vede însă. Dimpotrivă, a susținut cu voioșie cel mai antiliberal pachet legislativ adoptat recent de această guvernare toxică. Iar costurile le vor resimți toți românii de anul viitor. Asta pentru că avem o guvernare ”mumă” pentru speciali și camarile de partid și ”ciumă” pentru români. În loc să fie tăiate la sânge cheltuielile aberante s-a preferat lovirea economiei și prin aceasta a noastră tuturor. Dar aici nu am văzut nicio preocupare a domnului Ciucă și a PNL. Ci doar o tăcere asurzitoare”, a declarat Oana Murariu.

Pe de altă parte, senatorul USR de Cluj, Cristian Bordei, nu dezagrează ideea, ci dimpotrivă. „Este de fapt o cerință a Grupului de rugăciune care este trans-partiinic și funcționează de 30 ani. Cred că atăt timp cât astfel de capele au fost amenajate și în aeroporturi sau chiar gări, dacă parlamentarii din grupul de rugăciune doresc un loc în care să se roage, nu ar fi ceva negativ sa primească un spațiu. Dacă există unul disponibil pentru că în prezent sunt mari probleme cu spațiile.

(…) Este posibil și un astfel de motiv (n.red să vrea să strângă electorat printr-o astfel de initiațivă). Ei au pretins că grupul de rugăciune cere un.spațiu de mult timp și iată, domnul Ciucă a răspuns în sfârșit acestei cereri”, a subliniat Cristian Bordei.

Nu în ultimul rând, deputatul AUR de Cluj, Alin Coleșa, critică faptul că politicienii care s-au perindat la putere, de-a lungul timpului, nu au construit până acum o astfel de capelă.

„Bisericile creștine tradiționale, și aici mă refer în primul rând la Biserica Ortodoxă Română și la cea Greco-Catolică, au fost principalele organisme care au contribuit decisiv la supra-viețuirea și formarea națiunii române. Ambele au luptat pentru menținerea caracterul național prin lupta pentru drepturi fundamentale, pentru educație și cultură în limba română. Drept urmare, statul român, la fel ca întreaga Europă, are un fundament creștin pe care e dator să-l apere, să-l mențină și să-l dezvolte. În plus, statul român modern a secularizat marea majoritate a proprietăților bisericii ortodoxe din Moldova și Muntenia, angajându-se la susținerea materială a acesteia – istoric, lipsită de drepturi în Transilvania.

Această laudă penibilă apare în contextul unei legislații și a unor politici educaționale și guvernamentale profund anti-creștine. Amintesc aici egalitatea de gen, puternic promovată, în condițiile în care termenul de gen este un construct artificial, prin care oricine este liber să-și aleagă un rol social diferit de sexul biologic cu care s-a născut. Iar prin egalitate se înțelege, nu o egalitate de șanse, ci una matematică, absurdă, care pune în concurență bărbatul cu femeia, creând o veritabilă vrăjmășie între sexe, la fel cum era lupta de clasă promovată de regimul comunist.

Drept urmare consider că este absolut necesară și justificată existența unei capele creștine în interiorul Palatului Parlamentului României. Nu există nicio justificare pentru lipsa acesteia la 33 de ani de la căderea regimului comunist anti-creștin. Este incalificabil ca fostul prim ministru și partidele de la guvernare să se laude cu o declarație că ar face o asemenea capelă. Este incalificabil. Asemenea partide, prin vot democratic, ar trebui să ajungă la coșul de gunoi al istoriei”, a spus Alin Coleșa.

Anca M. COLIBĂȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut