Politicienii clujeni, despre revocarea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății

Premierul Florin Cîțu l-a revocat, miercuri, din funcție, pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, anunțând că interimar la conducerea ministerului va fi vicepremierul Dan Barna, 

Vestea a fost bine primită de unii liberali, printre care și deputatul clujean Radu Moisin, care i-a reproșat lui Voiculescu, în repetate rânduri, o listă lungă de greșeli. De altfel, recent, însuși parlamentarul PNL de Cluj cerea demiterea sau demisia acestuia de la Ministerul Sănătății.

Decizia premierului de revocare a Ministrului Sănătății era absolut necesară pentru că acesta din urmă s-a dovedit profund depășit de problemele din Sănătate și a arătat o lipsă evidentă de viziune și strategie. Am speranța ca noul ministru să fie un bun manager, să cunoască bine problemele din Sănătate și, mai ales, să fie empatic și cu respect față de pacienți”, a declarat deputatul Radu Moisin, pentru Făclia de Cluj.

În opinia deputatului PNL de Cluj Sorin Moldovan, era nevoie de o schimbare la Sănătate, pentru că Vlad Voiculescu era deja depășit de situație.

Într-o perioadă atât de grea, românii au nevoie de încredere în autoritățile statului și în sistemul de sănătate. Sunt convins de bunele intenții ale lui Vlad Voiculescu, dar era nevoie de o schimbare la Ministerul Sănătații pentru a încerca să restabilim încrederea în sistemul sanitar. Din păcate, Vlad Voiculescu a fost depășit de situația generată de pandemie.

Vă asigur că decizia premierului Florin Cîţu are la bază mai presus de orice interesul public și nu are legătură cu persoana Vlad Voiculescu. Am încredere că în cel mai scurt timp se va găsi soluția potrivită pentru a trece peste acest moment. Coaliția de guvernare funcționează având la bază un program de guvernare, nu o persoană”, a spus Sorin Moldovan.

Mai reținuți în comentarii sunt, în schimb, reprezentanții UDMR Cluj.

„E atributul constituțional al premierului să evalueze activitatea fiecărui ministru. Dacă domnul Cîțu nu a fost mulțumit, a făcut acest pas. Nu comentăm, dar coaliția nu stă într-o persoană, într-un ministru”, a declarat liderul UDMR Cluj, deputatul Csoma Botond.

Tranșanți sunt, în schimb, social democrații clujeni, care susțin că revocarea vine mult prea târziu. În opinia liderului PSD Cluj, Alexandru Cordoș, revocarea vine mult prea târziu pentru România, pentru că țara noastră a suferit, în ultimul an, într-un mod mult mai dramatic din cauza incapacității și a conflictelor din interiorul coaliției de Guvernare, decât din cauza pandemiei.

„PSD a înaintat în Parlament, încă de la începutul anului, în repetate rânduri, moțiuni simple pentru demiterea lui Vlad Voiculescu, semnalând incapacitatea clară de gestionare și manageriere a sistemului sanitar în situația pandemică și necesitatea demiterii din funcția de Ministru al Sănătății. (…) Analizând ultimele evenimente și modul de guvernare a partidelor PNL-USR-UDMR se poate observa cu ușurință că această revocare reprezintă, de fapt, o consecință a jocului politic din interiorul coaliției. Este trist să constatăm faptul că nu suferința românilor, a familiilor indurerate, a pacienților lăsați de izbeliște și a pierderii încrederii în sistemul sanitar l-a determinat pe Florin Cîțu să facă această revocare, ci mai degrabă subminarea autorității a fost factorul declanșator. Florin Cîțu nu impune austeritate doar la nivelul României, ci și în interiorul alianței de guvernare. Declarațiile și planurile realizate în ultimele zile de către Ministerul Sănătății contrazic fățiș minciunile pe care Cîțu le afișează public, lucru care aparent, contravine strategiei politice a premierului. A fost mai mult decât necesară această revocare, însă condițiile realizării ei sunt îndoielnice. Din punctul meu de vedere, și cred că al oricărui cetățean român, este necesar să avem în funcții de conducere oameni capabili, cu expertiză, ce să guverneze pentru bunăstarea cetățenilor, mai ales că în aceste vremuri ne confruntăm cu o criză pandemică, iar sistemul sanitar este suprasolicitat. Nu sunt în măsură să fac o propunere, dar vreau să le amintesc guvernanților că sunt acolo să ajute oamenii, că îi reprezintă și că este necesar să ia decizii logice și pertinente bazate pe nevoile acestora nu pe jocurile politice din interior, așa cum ne tot demonstrează de când s-a format Coaliția”, a declarat liderul PSD Cluj.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut