Politicianul-mediator, un concept propus de Vasile Dâncu pentru revigorarea social-democrației în Transilvania

La conferința ”Cum salvăm comunitățile eșuate?” desfășurată sâmbătă, 5 noiembrie, la Turda, în organizarea filialei locale a PSD, președintele consiliului național al partidului, Vasile Dâncu, a indicat calea de redresarea social-democrației: ”Trebuie să găsim soluții concrete de redresare a comunității!” Cum? Prin transformarea politicianului într-un mediator între partid și societate, deoarece ”rațiunea de a fi a statului constă în protejarea cetățenilor acestuia în orice situație”.

În aceeași ordine de idei, ex-ministrul Vasile Dâncu a indicat calea de urmat, pentru succesul PSD-ului la electorat: ”Trebuie să demonstrăm că ne pasă de oameni, că ne pasă de cei care au avut ghinion” a spus Vasile Dâncu. Și acesta a promis că PSD-ul va aplica acest concept odată că obținerea funcției de șef al guvernului. Potrivit înțelegerilor convenite în coaliția de guvernare PNL-PSD-UDMR ”rotirea cadrelor” la conducerea Guvernului României ar urma să aibă loc în luna mai, anul viitor, când actualul premier, liberalul Nicolae Ciucă va ceda funcția de prim-ministru lui Marcel Ciolacu, președintele PSD. ”Nu am motive să-i suspectez pe partenerii de coaliție de încălcarea convenției încheiată cu PNL-ul” în ceea ce privește alternanța la șefia guvernului, până la viitoarele alegeri generale, s-a arătat încrezător Vasile Dâncu. Însă președintele Consiliului Național al PSD a ținut să sublinieze că partidul din care face parte ”nu va accepta rolul de vioară a doua în coaliția cu PNL”.

Președintele organizației PSD Cluj, consilierul județean Alexandru Cordoș, i-a informat pe cei aproximativ 400 de participanți la conferința de la Turda că reconstrucția organizației județene a social-democraților clujeni, începută acum doi ani, continuă. ”Recent am primit în partid circa 500 de noi membri” a menționat Cordoș. Acesta a remarcat, de asemenea, evoluția filialei turdene a PSD: ”Numărul mare de participanți la acest eveniment demonstrează că filiala PSD Turda s-a maturizat” apreciază Cordoș. Poate și de aceea, Alexandru Cordoș a anunțat că președintele PSD Turda, actualul subprefect Răzvan Ciortea, va reprezenta partidul în competiția electorală de la alegerile locale din anul 2024, în calitate de candidat pentru funcția de primar al Turzii. Pe de altă parte, Răzvan Ciortea s-a arătat circumspect: ”În politică nimic nu este sigur” a comentat Ciortea anunțul făcut de Alexandru Cordoș, președintele organizației județene a PSD Cluj, în legătură cu posibila candidatură a sa la funcția de primar al Turzii.

Participarea, la conferința ”Cum salvăm comunitățile eșuate?” desfășurată sâmbătă, 5 noiembrie, la Turda, a reprezentanților PSD din alte județe, respectiv Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara și a deputatului Ilie Toma, din același județ, precum și a unei delegații din județul Alba, alcătuită din Corneliu Mureșan, subprefect, Mirel Vasile Hălălai, primarul orașului Teiuș, precum și de senatorul Cătălin Gheorghe Mătieș, candidatul filialei locale a PSD pentru funcția de primar al județului Alba la alegerile locale din 2024, susțin ideea lui Vasile Dâncu, care a precizat că organizarea conferințelor cu tema ”Cum salvăm comunitățile eșuate?” vor contribui la relansarea PSD în Transilvania.

Emil HĂLĂȘTUAN

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut