Poliția Locală dă amenzi, cine rezolvă problemele

Un consilier local USR-PLUS a criticat, în ședința de luni, raportul de activitate al Poliției Locale. Ea a reproșat că acesta este doar o înșiruire de amenzi, care de fapt, nu rezolvă problemele.

Adriana Cristian a atras atenția asupra mai multor aspecte, precum tichete de gunoi închise, dar fără rezolvarea problemelor și numărul mare de amenzi fără încasări. Alesul USR-PLUS în forul local a spus că obiectivele pe care Poliția Locală și le-a setat la începutul anului trecut, nu sunt măsurabile, nu sunt de tip smart.

În ce privește gunoiul de pe strada Semenicului, proprietarii au fost amendați, dar gunoiul este nemișcat de mai bine de un an. „Cetățenii ne spun că închidem tichete înainte de a soluționa problema pentru care ele au fost deschise Le închidem pe procedură, dar nu se rezolvă problema. Aici trebuie să vedem cum putem acționa mai bine împreună”, a spus Adriana Cristian.

„Dacă ne uităm la câte contravenții s-au dat și în ce sumă și cât de puțin s-a încasat, o să vedem că avem o problemă în a încasa și în a da amenzi. Unele dintre ele sunt câștigate în instanță, pentru că nu s-a respectat procedura. Ne putem da seama că aceste amenzi nu au niciun sens”, a spus consilierul.

Adriana Cristian a mai subliniat că o mare problemă este cea privind controlul și disciplina în urbanism.

Primarul Emil Boc a precizat, în schimb, că rezultatele Poliției se văd în gradul de siguranță al orașului. „Nu zic că e raiul pe pământ, dar Clujul este un oraș de referință în România, și UE în materie de siguranță și calitate a vieții. Clujul este într-un loc onorat alături de mari metropole din UE, datorită muncii pe care Poliția cu alte autorități ale statului o dac. Faptul că trebuie măsuri complementare pentru un domeniu, sunt de acord, dar legea nu trebuie negociate în aplicarea ei. De aceea vă rog să verificați toate analizele în privința gradului de siguranță. Clujul este un oraș sigur din acest punct de vedere. Nu zic că nu e loc de mai bine, dar dacă nu ar exista acest corp bun al poiției locale, vă asigur că orașul ar fi sub asaltul cerșetorilor și al altor categorii sociale”, a declarat Emil Boc.

 

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut