Play4FinancialSkills, educație financiară prin intermediul jocului

Școala de Valori continuă seria atelierelor dedicate educației financiare, pe lângă cele desfășurate în cadrul proiectului Școala de Bani. De data aceasta, experiența va fi centrată pe board game, pentru că prin joc se pun bazele unor deprinderi de educație financiară care ne pot schimba viața, anunță organizatorii în comunicatul de presă.

Visurile se realizează având un plan bine pus la punct, iar de multe ori acesta este chiar cel pentru bugetul personal. Pornind de la acest principiu, tinerii vor fi încurajați prin intermediul inițiativei de față să folosească inteligent banii, să-i economisească și să-i cheltuie cu chibzuință.

Play4FinancialSkills este un proiect desfășurat de Școala de Valori cu susținerea Montran în cadrul căruia vor participa elevii din clasele a IX-a și a X-a de la Liceul Teoretic ”Dumitru Tăuțan” din Florești.

În perioada 8-10 noiembrie, liceenii vor avea parte de 3 ore de sesiuni de educație financiară, timp în care vor fi încurajați să-și identifice obiectivele financiare pe termen lung și vor fi îndrumați în vederea integrării acestor obiective în viitorul lor. Vor avea ocazia de a se familiariza cu o serie de concepte precum creșterea averii, învățarea și planificarea bugetului personal, dar și de a descoperi cum anume pot să interacționeze cu domeniul împrumuturilor și al creditelor bancare.

Play4FinancialSkills este un board game ce poate fi jucat împreună cu alți 4-6 colegi, un joc de strategie cu aplicabilitate în viața de zi cu zi, urmărind stimularea creativității, a gândirii critice, a memoriei și a abilităților de anticipare a deciziilor coechipierilor, se mai arată în comunicat.

Din 2010 și până în prezent, Școala de Valori continuă să promoveze tinerii, îi ajută să-și dezvolte potențialul, să-și modeleze caracterul și să construiască societatea de mâine, oferindu-le experiențe de învățare non-formală bazate pe colaborare și responsabilitate.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut