Platforma pentru programarea vaccinării împotriva COVID-19, funcțională și nu prea

Platforma pentru programarea vaccinărilor împotriva coronavirus nu a funcționat bine nici luni, după ce vineri și în weekend a prezentat, de asemenea, sincope. Cei care au încercat să se programeze pentru a se imuniza, fie au reușit foarte repede, fie nu au putut intra deloc pe platforma online. Aceasta nu a fost disponibilă, de mai multe ori pe parcursul zilei, în urma unor probleme tehnice apărute în cursul dimineții, nervii românilor fiind, din nou, puși la încercare.

„Echipa de dezvoltare a platformei lucrează în acest moment (n.red-luni dimineață) astfel încât cei care doresc să se vaccineze să se poată înscrie în cel mai scurt timp posibil. Vom reveni cu informații de îndată ce platforma va fi disponibilă pentru public”, au precizat reprezentanții STS.

Ulterior, aceștia au revenit și au subliniat că în urma analizei tehnice s-a constatat că aplicația Registrul Electronic Național pentru Vaccinări furnizează date cu intermitențe către aplicația de programare la vaccinare.

„Fluxul de corelare a datelor dintre RENV și platforma de vaccinare a înregistrat intermitențe.  În acest moment este în desfășurare un proces de resincronizare a datelor regăsite în RENV. Odată realizat, datele actualizate se vor regăsi în platforma informatică. Această situație nu afectează procesul de vaccinare, însă pot apărea întreruperi de scurtă durată în accesarea platformei. Asigurăm cetățenii că echipa tehnică implicată în dezvoltarea platformei ia toate măsurile necesare pentru funcționarea acesteia în cele mai bune condiții”, au mai afirmat reprezentanții STS.

Platforma online pentru înscrierea la vaccinare le-a dat bătăi de cap clujenilor și nu numai, încă de vineri, de la începutul celei de a doua etape de imunizare. În timp ce unii au reușit să își facă un cont și să se înscrie pe platformă în doar câteva minute, alții s-au străduit ore în șir să se programeze, însă fără prea mult succes.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut