Platformă online dedicată viitorilor prosumatori, dezvoltată de Delgaz Grid

Delgaz Grid face un nou pas în procesul de digitalizare a serviciilor și pune la dispoziția viitorilor prosumatori o platformă dedicată, pe site-ul delgaz.ro, unde aceștia pot depune simplu și rapid documentația necesară pentru racordarea la rețea și obținerea statutului de producător de electricitate din surse regenerabile.

Clienții vor accesa cu ușurință meniul „Prosumatori”, prin crearea unui cont pe delgaz.ro sau prin logarea la contul deja existent. După completarea datelor de identificare, vor răspunde la câteva întrebări şi, în funcție de informațiile venite din partea acestora, platforma le va genera în mod automat formularul adecvat de cerere de prosumator.

Cererile de prosumatori au fost structurate în mai multe capitole, pentru a fi ușor de urmărit și de completat. Pentru clienții existenți, datele de contact, datele locului de consum și anumite informații tehnice sunt completate automat.

În continuare, clienții pot depune documentația pentru a deveni prosumatori şi la Centrele de Relații cu Publicul ale Delgaz Grid, platforma dedicată de pe site-ul delgaz.ro fiind un canal alternativ de comunicare.

Tot mai mulți români sunt interesați să devină prosumatori, producându-și energia necesară cu ajutorul panourilor fotovoltaice. Dacă în anul 2020 numărul prosumatorilor racordați la rețeaua de distribuție a Delgaz Grid era în jur de 60, la finele lunii martie a. c. era de aproape 8.000, iar pentru acest an compania estimează că va integra circa 12.000 de noi prosumatori.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut