Platformă de e-learning în sprijinul elevilor care susțin Bacalaureatul sau Evaluarea Națională

Consiliul Național al Elevilor, în colaborare cu grupul de inițiativă VreauLa, a lansat o platformă de e-learning în sprijinul elevilor ce susțin  Bacalaureatul sau Evaluarea Națională.

Numită „Vreau la examen”, platforma de e-learning pune la dispoziția elevilor materialele necesare procesului de pregătire. Aici ei pot găsi lecții prezentate schematic la materii precum Limba și literatura română, Matematică, Istorie și altele. Totodată – precizează CNE -, săptămânal vor fi adăugate testele de antrenament publicate de Ministerul Educației. Elevii se pot perfecționa prin exercițiile de tip grilă și pot găsi, la secțiunea de tips & tricks, câteva articole referitoare la concentrare și învățare rapidă  („Cum să înveți mai ușor și când este momentul oportun să o faci”; „Cum poți învăța singur o limbă străină?”; „Muzica te ajută cu adevărat să te concentrezi?” ș.a.). Toate acestea pot fi utilizate în mod gratuit, prin simpla înregistrare pe platformă (https://cne.vreaula.ro/login), unde elevii își pot urmări propria evoluție de-a lungul timpului.

„Statistica pentru rezultatele de la simularea examenului de Bacalaureat relevă faptul că rata de promovabilitate din acest an este de 40,71%, mai mică decât cea din 2019, având în vedere că anul trecut nu au fost organizate simulări. După un an în care sistemul de învățământ românesc a avut de suferit din cauza pandemiei, elevii în clasele terminale nu au reușit să parcurgă și să aprofundeze materia necesară pentru a susține examenele naționale. Mulți elevi nu au avut acces la educație, neavând resursele necesare pentru a participa la orele online. De asemenea, multe cadre didactice nu au fost pregătite cu privire la desfășurarea eficientă a acestora. Astfel, platforma este lansată într-un moment critic,  pentru a crea un mediu în care elevii să se poată pregăti individual și ușor pentru examenele naționale” – spun reprezentanții elevilor.

Aceștia precizează totodată că platforma a fost creată de CNE cu voluntari, elevi, studenți, profesori, având în vedere că, „deși conceptul de platformă de e-learning este prezent în Legea educației naționale  nr. 1/2011, conform art. 70, alin. (2) și alin. (4), până la momentul actual nu a fost realizat”. „«N-avem platformă de e-learning, așa cum prevede legea? Nu-i nimic, o creăm noi!». Așa a apărut ideea construirii unei platforme de educație digitală de către Consiliul  Național al Elevilor, care să vină în sprijinul tuturor elevilor, în mod gratuit” – declară președintele CNE, Rareș Voicu.

Potrivit acestuia, în săptămânile care urmează, elevii înscriși pe  platformă vor avea parte de materiale didactice, teste interactive și sfaturi privind învățarea eficientă.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut