Pilotul MIG-ului prăbușit în Mureș a fost adus la Bucureşti 

Pilotul Andrei Criste, care s-a catapultat marţi din avionul prăbuşit în judeţul Mureş, a fost adus, marţi, în jurul orei 19,00, la Bucureşti cu o aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române.

Starea de sănătate a locotenent-comandorului Andrei Criste este stabilă, acesta urmând să fie transportat la Spitalul Militar Central din Bucureşti pentru tratament de specialitate şi recuperare.

Potrivit MApN, locotenent-comandorul Andrei Criste este pilot militar din 2008 şi are o experienţă de 600 ore de zbor pe aeronave supersonice, fiind certificat ca pilot operaţional pe aeronave MiG-21 LanceR.

Aeronava implicată în incidentul aviatic decolase în jurul orei 14,00 de la baza aeriană din Câmpia Turzii, pentru a executa un zbor de instrucţie împreună cu alte două aeronave de acelaşi tip.

În timpul executării misiunii, pilotul a raportat că se află într-o situaţie de urgenţă şi s-a catapultat, aeronava prăbuşindu-se în zona localităţii Dedrad, judeţul Mureş, în afara ariilor locuite. Celelalte două aeronave au revenit la bază în siguranţă în jurul orei 15,00, precizează MApN.

Conform surse citate, cazul este cercetat de Parchetul Militar, iar circumstanţele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de şeful Statului Major al Apărării. În conformitate cu procedurile-standard, au fost sistate zborurile de instrucţie cu acest tip de aeronavă până la finalizarea anchetei de specialitate.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut