PF Cardinal Lucian Mureșan: Îndemn la vaccinare și la rugăciune, adresat credincioșilor greco-catolici

În situația critică și criza sanitară prin care trece țara noastră, Preafericirea Sa Cardinal Lucian Mureșan, arhiepiscopul major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, exprimă compasiunea Bisericii pentru cei aflați în suferință și transmite tuturor un mesaj de încurajare și de speranță.

Într-o Scrisoare circulară adresată ierarhilor eparhiilor Bisericii Greco-Catolice din România, preoților, călugărilor, călugărițelor și credincioșilor, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma reia cuvintele Papei Francisc, care, în mesajul video difuzat în 18 august 2021, afirma că vaccinarea „este un act de iubire”, iar „a contribui astfel încât majoritatea populației să se vaccineze este un act de iubire. Iubire față de noi înșine, iubire față de rude și prieteni, iubire față de toate popoarele”.

„Misiunea dificilă de a pune capăt acestei pandemii îi revine autorităților Statului, pe care Biserica le susține prin rugăciune și prin îndemnarea fiilor Săi la vaccinare și la respectarea cu strictețe a tuturor măsurilor necesare, pentru a se ameliora situația actuală și a preveni agravarea acesteia. Clipele de mare suferință prin care trecem ne îndeamnă să ne dedicăm și mai mult rugăciunii” – spune PF Cardinal Lucian Mureșan, anunțând, totodată, că duminică, 24 octombrie, se vor face în toate bisericile rugăciuni pentru ca „Bunul Dumnezeu să oprească încercarea și să se îndure de noi”.

„Maicii Preacurate îi încredințăm soarta lumii și a omenirii, rugând-o să ne fie mijlocitoare la Fiul său și Mântuitorul nostru pentru ca să reverse peste noi și lume harurile sale”, spune, în mesajul său, PF Lucian, care recomandă tuturor să-i aibă prezenți în rugăciunea zilnică pe cei suferinzi, dar și pe cei care, prin misiunea lor, își expun sănătatea cu devotament și compasiune față de semeni.

Ca urmare a Scrisorii circulare a arhiepiscopului major, duminică, 24 octombrie 2021, în toate bisericile de pe teritoriul Arhieparhiei Majore de Alba Iulia și Făgăraș și a Eparhiilor de Oradea, Cluj-Gherla, Lugoj, Maramureș și București, se vor face rugăciuni „pentru ca Bunul Dumnezeu să oprească încercarea și să se îndure de noi”. La Cluj-Napoca, episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla, Preasfinția Sa Claudiu va celebra Sfânta Liturghie Arhierească, de la ora 10:30, în Catedrala episcopală „Schimbarea la Față”, de unde va invoca îndurarea lui Dumnezeu peste cei ce suferă și peste cei ce au grijă de bolnavi și suferinzi.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut