Petrescu e nemulțumit că nu va sta pe bancă la Craiova: ”Nici în Tanganika nu sunt astfel de reguli!”

Antrenorul CFR-ului, Dan Petrescu nu va sta pe bancă la partida de duminică contra Craiovei, pentru cumul de cartonașe galbene. Tehnicianul campioanei României spune că menținerea acestora în play-off, pentru antrenori, este o aberație, mai ales că jucătorilor li se șterg avertismentele încasate de-a lungul sezonului regular..

”Nu mai înțelege nimeni regulamentul ăsta din România. Ni s-au luat goluri, ni s-au luat puncte, cartonașele galbene pentru jucători au fost anulate, la antrenori însă nu. Nu mai înțeleg nimic, spuneți-mi și mie cum e posibil ca la jucători cartonașele să se șteargă, dar la antrenori nu? Păi ne-ați luat și goluri și puncte, măi băieți, lăsați-ne și pe noi să stăm pe bancă. Astea-s reguli care nici în Tanganika nu există, nici în Tanzania! Dacă-mi găsești regula asta acolo, mă scuzați, am greșit!”, a spus Dan Petrescu, la conferința de presă de dinaintea meciului din Bănie.

În privința partidei, Petrescu spune, ca de obicei, că va fi una extrem de dificilă.

”E foarte clar că meciul cu Craiova este unul important, la fel ca toate în play-off. Întâlnim o echipă foarte bună, în formă, a câștigat un meci important la FCSB, o echipă care dorește să câștige campionatul, ați văzut și declarațiile lui Reghecampf care înainte nu era așa de optimist, dar acum a spus că el nu se mulțumește nici măcar cu locul doi. Eu am spus de la începutul play-offului că cei de la Craiova, și nimeni de la clubul meu nu m-a crezut, se vor bate la câștigarea campionatului, chiar dacă au minus 12 puncte în spatele nostru ei speră în continuare, și e normal să o facă. Au un public fantastic, au un lot excelent, pot să câștige și Cupa și campionatul fiindcă au de toate, inclusiv un antrenor foarte bun. Și, din punctul ăsta de vedere, eu sunt conștient că va fi un meci extraordinar de greu pentru noi, dar și pentru ei.

Pericolul vine de peste tot la meciul cu Craiova, gândiți-vă la portar ce pase dă. Nu cred că există portar în România și nici în Europa  să dea pasele pe care le dă Pigliacelli. Are o viziune fantastică, el e primul lor fundaș care pasează excelent, la mijlocul terenului au jucători foarte buni care fac diferența, atacanții nu mai zic. Ivan e într-o formă fantastică, la fel și Markovic care a crescut foarte mult, apoi mai e Gustavo, care oriunde ne prinde ne dă gol, și prin China mi-a dat gol pe unde eram.

Noi trebuie să jucăm mult mai bine decât am făcut-o cu Argeșul, trebuie să ridicăm nivelul pentru că jocul cu Argeșul a fost bun doar din perspectiva rezultatului.

Probleme cu lotul nu prea mai avem, și Buș care a fost accidentat a revenit astăzi la antrenamente, sper să facă parte din lot, dar în rest toți jucătorii sunt mai bine, chiar dacă nu suntem refăcuți sută la sută după această viroză”, a mai spus Dan Petrescu.

Partida dintre CS Universitatea Craiova și CFR Cluj se va desfășura duminică, de la ora 20.30.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut