Peşte la proţap, în târgul „Produs de Cluj” din Gherla

Pentru prima dată, tradiţionalul Târg „Produs de Cluj” nu a fost organizat la Gherla în luna mai, ci toamna, iar edilii municipiului au gândit bine când au decis ca, în paralel cu acest eveniment, să fie sărbătorită şi „Ziua Recoltei”. Organzatorii pot fi felicitaţi căci, în cele trei zile de târg, piaţa Autogării a fost luată cu asalt, printre cumpărători aflându-se şi mulţi locuitori ai satelor vecine şi chiar ai municipiului Dej, unde evenimentul a avut loc mai de mult. Pe lângă obişnuitele tarabe pline cu brînzeturi, carne, mezeluri, miere, ulei presat la rece, siropuri naturale, prăjituri şi ciocolată de casă, legume, fructe sau produse de artizanat, la mare căutare a fost spaţiul unde se vindea peşte la proţap, unii aşteptînd ore în şir ca să guste un peşte fript, prins chiar în lacurile de la Ţaga sau Geaca. Desigur, mulţi au apreciat şi mustul preparat chiar la faţa locului, iar produsele de carmangerie au trecut ca… pâinea caldă.
La târg au fost prezenţi şi harnicii legumicultori din Jucu şi Mintiu Gherlii, chiar dacă la unele produse pe care le-au oferit (cum a fost în cazul roşiilor, care se vindeau cu 10 lei kilogramul!) preţurile au fost cam piperate.
SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut