Peste jumătate dintre tinerii români doresc să devină antreprenori

Studiul Insights PulseZ, aflat la cea de-a doua ediție, a evidențiat pentru al doilea an consecutiv interesul crescut al tinerilor pentru antreprenoriat.

Conform cercetării, 53% dintre tinerii din România au intenția să își deschidă o afacere, în timp ce doar 2% au deja un business. Intenția de a face acest pas este 14%, fiind mai mare în rândul băieților (19%) decât în rândul fetelor (10%). Tot datele studiului arată că cea mai mare provocare pentru tineri este lipsa resurselor financiare (74%) urmată de nevoia pentru  mentorat (59%) și nevoia de a se înconjura cu alți antreprenori (55%).

Pe lângă nevoile de mentorat, acces la finanțare și comunitate de sprijin, studiul Insights PulseZ a evidențiat și faptul că domeniile de interes unde tinerii să își deschidă un business sunt în industria alimentară (baruri, restaurante, patiserii – 35%), imobiliare (21%) și marketing (20%). Într-o piață a comerțului electronic, comerțul pe internet s-a plasat la mijlocul clasamentului pe industrii cu 16%.

Lansare în afaceri pentru tineri

Programul ”Tinerii în Arenă” vine să acopere o parte din aceste nevoi pe care tinerii le au și propune să îi conecteze pe pe aceștia cât mai mult cu mediul de business. Participanții vor avea parte de întâlniri săptămânale cu mentori din program, cu o comunitate de alți 14 tineri ce vor trece prin același proces, o serie de workshopuri aplicate pe teme importante în dezvoltarea unui business, acces la un curs de business în valoare de 1.000 euro, șansa de a-și prezenta ideea de business pentru mentorat și sprijin la antreprenori de top precum Dragoș Anastasiu, Dragoș Petrescu, Felix Pătrășcanu sau Cristian Onețiu.

Programul este gratuit și se adresează tinerilor între 16-24 de ani. Pentru a se înscrie, ei trebuie să completeze o prezentare a ideii de business și să facă un video de 90 de secunde. Termenul limită pentru aplicații este 19 septembrie, ora 23:59. Mai multe informații sunt disponibilee la adresa Selecție idei Tinerii în Arenă | Vreau sa fiu Antreprenor & Insights (vsfa.ro), iar formularul de aplicare este accesibil pe http://bit.ly/FormularTiA3

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut