Peste jumătate dintre angajatori acordă majorări salariale în acest an

Potrivit celui mai recent sondaj derulat de platformă de recrutare eJobs România, 6 din 10 companii spun că au bugetat măriri salariale pentru acest an, asta în condițiile în care 73,7% au adoptat această măsură și anul trecut.

Confor studiului, bugetele pe care angajatorii le-au făcut includ majorări salariale în medie cu 5% – 10%. Un sfert dintre respondenții sondajului spun că salariile nu vor crește cu mai mult de 5% anul acesta, 37,5% au programate măriri între 5% și 10%, 20,8% anunță majorări de 10% – 20%, iar 12,5% spun că majorările vor fi ajustate cu inflația.

Există deja o aliniere din punctul de vedere al acordării acestor creșteri, respectiv 68,2% dintre angajatori spun că ele vor viza toți angajații din companie, 18,2% declară că fiecare manager de departament va decide ce angajați vor primi salarii mărite, în funcție de performanța acestora, 9,1% au bugetate creșteri în special pentru angajații din poziții entry level, iar 4,5% le vor direcționa către specialiștii din companie, ca metodă de retenție.

Vânzările, resursele umane, producția, telecomunicațiile, IT-ul, bankingul și agricultura sunt principalele domenii în care sunt stabilite creșteri salariale în lunile care urmează. Cele mai multe dintre companiile participante la sondaj sunt din București (47,7%), următoarele județe, din punctul de vedere al reprezentativității, sunt Cluj, Mureș, Prahova, Brașov, Constanța, Timiș, Bacău și Suceava.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut