Peste jumătate dintre angajați lucrează la birou

Mai mult de jumătate dintre angajaţii români (55%) continuă să lucreze parţial sau exclusiv de la birou, la ora actuală.

Un sondaj de specialitate realizat de un dezvoltator de birouri din România arată că 17,3% dintre angajați afirmă că lucrează parţial de la birou, iar 37,4% spun că merg exclusiv la sediul companiei.
Pe de altă parte, aproape 41% dintre respondenţi se declară mulţumiţi de actualul mod de lucru, în contextul în care patru angajaţi din zece susţin că biroul lor este, în prezent, mai sigur decât la începutul pandemiei.
Sondajul relevă că pentru 32,4% din totalul angajaţilor români vaccinul oferă speranţa că lucrurile vor reveni la normal atunci când va fi atinsă o masă critică de persoane imunizate, în timp ce 40,9% spun că au reuşit să găsească un echilibru emoţional chiar şi în contextul incertitudinilor pe care le traversează.
În acelaşi timp, 40,6% dintre cei chestionaţi devin tot mai încrezători într-o evoluţie pozitivă a situaţiei pe termen lung, iar alţi 45% sunt de părere că percepţia lor şi a colegilor despre contextul în care se află acum este neutră, în timp ce 14,4% au o percepţie mai degrabă negativă şi o lipsă de încredere în viitor.
Peste o treime (33,7%) din numărul persoanelor intervievate declară că în clădirea de birouri unde lucrează au fost, deja, implementate mai multe măsuri pentru siguranţa lor, 48,3% spun că au observat „unele îmbunătăţiri”, însă mai e nevoie de măsuri suplimentare care să-i facă să se simtă mai liniştiţi atunci când lucrează la birou.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut