Peste jumătate din consumatorii de curent sunt vulnerabili

Mai mult de jumătate din consumatorii casnici de energie electrică din România, respectiv peste 4,5 milioane, se încadrează la categoria de consumatori vulnerabili, având un consum mediu de 55 kWh pe lună.

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), din cei peste 8.700.000 de clienţi casnici, conform raportărilor aferente semestrului I al anului 2020, peste 50% au un consum mediu de 55 kWh/lună, și pot fi încadraţi în categoria consumatorilor vulnerabili. Este vorba, mai exact, de un număr de 4.592.430 de consumatori, din totalul de 8.738.575.
ANRE mai afirmă că, la finalul lunii octombrie 2020, doar 2.915.243 de clienţi (circa 32,8%) au ales să încheie contracte de furnizare la preţuri concurenţiale.

Pentru a facilita clienţilor accesul la informaţii privind ofertele diverşilor furnizori, astfel încât aceştia să poată alege oferta cea mai potrivită nevoilor lor, ANRE pune la dispoziţia acestora, pe pagina proprie de internet (https://www.anre.ro/ro/info-consumatori/comparator-de-tarife), aplicaţia informatică „Comparatorul ofertelor-tip de energie electrică”, în care se regăsesc ofertele de pe piaţa concurenţială ale furnizorilor de energie electrică, precum şi un serviciu de Call-center dedicat liberalizării pieţei de energie.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut