Peste 7.000 de copii din Cantus Mundi vor cânta pentru Ora Pământului

Sub sloganul „Dăruiește naturii din energia ta!”, peste 7.000 de copii și tineri din corurile și ansamblurile Programului Național Cantus Mundi se vor reuni sâmbătă, 26 martie, în intervalul orar 20:00 – 21:30, în toată țara, și vor marca Ora Pământului prin concerte și evenimente muzicale.

Este a 15-a ediție sărbătorită la nivel mondial și a șasea în care Cantus Mundi se alătură proiectului „Ora Pământului”. Programul Național Cantus Mundi va desfășura simultan activități în 54 de localități din 30 de județe și București: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vrancea și Vaslui. La ora 20:30, aparatele electrice vor fi deconectate, lumina va fi stinsă pentru o oră, iar copiii, alături de părinții și prietenii lor, vor cânta în spații publice, parcuri, piețe sau în fața școlilor din toată țara, pentru sănătatea pământului și a mediului, precum și împotriva extra-consumului care secătuiește planeta.

„La Cantus Mundi desfășurăm foarte multe proiecte prin care ne dorim ca, dincolo de ceea ce comunitatea noastră de 60.000 de copii și tineri învață prin muzică și cânt coral, să adăugăm mereu elemente de responsabilitate față de societate și natură. De 6 ani realizăm proiecte dedicate respectului și atenției față de mediul înconjurător și vom continua în această direcție, pentru că grija față de mediu este o completare esențială a grijii pentru educație și cultură. De Ora Pământului, Cantus Mundi mobilizează copiii României să cânte pentru sănătatea planetei și pentru un viitor sustenabil” – declară Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

În județul Cluj, evenimentul se va desfășura la Școala Gimnazială „Ioan Bob” din Cluj-Napoca, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Cluj-Napoca și în curtea Școlii „Horea Cloșca și Crișan” din Turda.

***

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat cu sprijinul membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. După 10 ani de activitate, Programul Național Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 1.700 de coruri. Peste 60.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut