Peste 6000 de misiuni specifice desfășurate de jandarmii clujeni în anul 2022

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj au desfășurat anul trecut 3563 de misiuni pe linia menținerii, asigurării și restabilirii ordinii publice. Manifestările din spațiul public au generat creșterea numărului de misiuni pentru protecția participanților, astfel că în s-au organizat și desfășurat 1162 de misiuni de asigurare a ordinii publice.

Vineri, 3 februarie, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj  a avut loc evaluarea activității instituției pe anul 2022. Bilanțul a fost prezentat de către inspectorul șef al I.J.J. Cluj, colonel Cristian Maxim, în prezența cadrelor unității, întreaga activitate fiind prezidată în sistem videoconferință de către șeful Direcției Juridice din Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, colonel George Ștefan.

Conform datelor prezentate, pentru creșterea siguranței cetățenilor, jandarmii montani din Muntele Băișorii, Gilău și Călățele-Fântânele au fost prezenți permanent la datorie prin acțiuni de patrulare în stațiuni și pe traseele turistice adiacente. În baza planurilor de cooperare și a protocoalelor de colaborare, IJJ Cluj a executat 464 misiuni în cooperare cu alte instituții.

Cu ocazia executării misiunilor, au fost aplicate 2016 de sancțiuni contravenționale și au fost întocmite actele de constatare pentru 131 infracțiuni, dintre care 70 constatate independent și 61 constatate în cooperare cu alte instituții.

În anul 2022, efective ale inspectoratului au asigurat paza la 31 obiective de pe raza județului, au executat 978 misiuni de pază a transporturilor de valori, bunuri, produse cu caracter special și corespondență clasificată și au menținut ordinea interioară pe timpul desfășurării ședințelor la 31 săli de judecată.

„În anul 2023, pentru realizarea obiectivelor propuse de întreaga echipă a IJJ Cluj, direcțiile de acțiune vor fi concentrate pe creșterea performanței activităților operative și de suport, precum și a capacității instituționale de gestionare a situațiilor din domeniul ordinii publice” – se precizează într-un comunicat remis, vineri, presei.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut