Peste 580 de elevi clujeni continuă programul Digitaliada în anul școlar 2021 – 2022

Elevii și profesorii din Școala Gimnazială Luna, Școala Gimnazială „Mircea Luca” Băișoara și Școala Gimnazială Luna de Sus, Florești, din județul Cluj vor continua să învețe anul acesta în laboratoare digitale complet echipate de Fundația Orange cu tablete și echipamente IT, prin programul Digitaliada. În plus, ei vor putea utiliza peste 3.500 de lecții, teste și exerciții pentru diferite discipline, o secțiune nouă în Platforma Digitaliada dedicată Evaluării Naționale, precum și noile ghiduri de predare cu ajutorul resurselor digitale la limba și literatura română pentru ciclul gimnazial, pe care programul le pune la dispoziție gratuit tuturor profesorilor și elevilor din țară. 

Peste 800 de școli (elevi, profesori și părinți) sunt înrolate și utilizează Platforma Digitaliada, un sistem de management școlar care pune la dispoziție, în mod gratuit, toate facilitățile necesare pentru învățarea online, dar și resurse complementare pentru activitatea din clasă. Orice profesor se poate înregistra pe platformă pentru a avea acces gratuit la module dedicate pentru teste, teme, videoconferințe și rapoarte de activitate.

Conform celor anunțate de inițiatorii programului, în acest an școlar platforma vine cu o serie de funcționalități îmbunătățite, inclusiv un nou modul prin care toate cadrele didactice înscrise își pot crea și gestiona propriul portofoliu de lecții virtuale pentru clasele lor, noi aplicații digitale integrate și un tool colaborativ pentru ca elevii să poată lucra la proiecte în echipă. În plus, va fi disponibilă, în curând, o nouă secțiune dedicată pregătirii pentru Evaluarea Națională, cu testări automatizate la matematică și limba română și feedback personalizat.

Pe lângă platforma de învățare, hubul de resurse Digitaliada.ro pune la dispoziție 12 noi ghiduri de predare prin metode digitale pentru profesorii de matematică, TIC și limba română, dezvoltate pentru clasele V-VIII. Aplicate pe materia primului semestru, ele includ și 200 de teste noi și fac parte din cele peste 2.000 de resurse educaționale pentru clasele I-VIII disponibile gratuit.

Lider al educației digitale în România, Digitaliada are ca principal obiectiv găsirea celor mai practice metode care să ajute atât profesorii, cât și elevii în adaptarea unui mod de predare și învățare mai facil, cu ajutorul celor mai bune resurse digitale. Programul se desfășoară cu avizul Ministerului Educației și își propune încurajarea folosirii tehnologiei la clasă pentru îmbunătățirea performanței școlare în învățământul preuniversitar.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut