Peste 3700 de elevi clujeni au susținut prima probă a simulării Bacalaureatului

La simularea probei scrise la limba și literatura română din cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea 2021, desfășurată luni, 22 martie, au fost prezenți 3743 elevi clujeni, din 4004 elevi înscriși. La nivel național, proba a fost susținută de 112.153 de elevi.

Conform datelor furnizate de Ministerul Educației, la această probă nu au putut participa elevii din 78 de unități de învățământ liceal aflate în localități în care rata incidenței cumulate la nivelul localității este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori, reprezentând aproximativ 5% din numărul total de unități. La nivel național au fost eliminați 5 candidați din cauza unor tentative de fraudă.

Au fost aprobate, conform procedurii cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, 76 de solicitări de desfășurare a examenului în condiții speciale (la domiciliu, cu prelungirea timpului de lucru, cu asigurarea unui interpret mimico-gestual).

În județul Cluj au fost cinci elevi care au solicitat mărirea timpului destinat susținerii lucrării: doi de la Liceul Teoretic ”Lucian Blaga”, un elev de la Liceul Teoretic „Bathory Istvan”, unul de la Liceul de Arte Viziuale „Romulus Ladea” – din Cluj-Napoca și unul de la Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” Dej. De asemeni, a fost asigurat interpret mimico-gestual pentru cei 14 elevi de la Liceul pentru Deficienți de Auz, respevtiv transmitere adaptată în limbaj Braille pentru 12 elevi de la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere.

Simularea examenului național de Bacalaureat continuă marți, 23 martie, cu proba obligatorie a profilului.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut