Peste 30.000 de pacienți beneficiază anual, la Institutul Inimii din Cluj, de investiția împotriva virusului SARS-COV-2

În contextul pandemiei generate de COVID-19, Institutul Inimii de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Niculae Stăncioiu” a obținut un important ajutor printr-un proiect a cărui valoare s-a ridicat la 16.511.881,43 lei.

Prin acest proiect de „Consolidare a capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la nivelul Institutului Inimii de Urgență pentru Boli Cardiovasculare «Niculae Stăncioiu»”, finanțat integral din fonduri europene nerambursabile, peste 30.000 de pacienți beneficiază anual de cele mai performante echipamente.

„Am trecut cu toții printr-un context unic, pe care am putut să-l gestionăm optim cu ajutorul acestei investiții importante. Rezultatele s-au reflectat într-un număr crescut de beneficiari și o activitate eficientizată prin dotările moderne puse la dispoziția echipei medicale. Anual, peste 30.000 de pacienți veniți din întreaga regiune au ajuns în grija noastră, iar așteptările lor și ale comunității au fost de a fi soluționate optim, prin accesul la cele mai bune soluții medicale pentru fiecare dintre ele. Noile achiziții ne-au ajutat să ne păstrăm renumele de unitate medicală de top pe care Institutul Inimii și l-a dobândit cu foarte mult efort din partea întregii echipe”, spune Florin Crișan, managerul instituției.

Prin proiect s-a urmărit adaptarea tehnică și funcțională a infrastructurii Institutului Inimii de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Niculae Stăncioiu” Cluj la situații epidemiologice de risc crescut, așa cum s-a dovedit a fi criza sanitară provocată de virusul SARS-COV-2. Institutul Inimii a achiziționat echipamente performante cum ar fi: un angiograf, un aparat portabil RX, aparat POC de testare și diagnostic COVID, aparate EKG, defibrilatoare, echipamente de imagistică medicală, sisteme pentru aspirație toracică, monitoare portabile pentru monitorizarea funcțiilor vitale, un sterilizator cu accesorii, precum și mașina aferentă de spălat și dezinfectat instrumentar chirurgical, paturi ATI complexe și o targă telescopică hidraulică, stație de includere în parafină. De asemeni, s-a achiziționat aparatură medicală compatibilă investigațiilor pediatrice de specialitate, respectiv: aparat de ventilație mecanică adult-pediatrică, NCPAP copii precum și multe alte echipamente medicale necesare desfășurării actului medical la standarde de înaltă performanță.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut