Peste 3.000 de slujbe libere în Cluj

La mijlocul acestei săptămâni, la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Cluj erau anunțate 3.107 de posturi libere în 754 firme, atât pentru persoane fără calificare, cît și pentru cele studii medii sau superioare, începând de la muncitori necalificați, manipulanți mărfuri sau lucrători comerciali, până la ingineri, farmaciști sau IT-iști.

Pentru comparație să spunem că, la nivel național, există 29.141 de locuri de muncă vacante, cele mai multe pentru muncitori necalificați, agenți de securitate, montatori subansamble și manipulanți mărfuri. Din total, doar 1.764 de posturi sunt destinate persoanelor cu studii superioare, 6.563 sunt pentru persoane cu studii liceale, 7.759 pentru persoane cu studii profesionale, iar celelalte 13.055 sunt pentru cei fără studii sau cu studii primare. Să remarcăm că, față de săptămâna trecută, a crescut și numărul posturilpor libere cît și numărul operatorilor economici care fac angajări, atât în județul Cluj, cât și la nivel național.

Pe de altă parte, la fel ca săptămâna trecută, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 425 locuri de muncă vacante: 253 în Germania, 65 în Olanda, 56 în Finlanda, 22 în Franța, 14 în Norvegia, 12 în Polonia, două în Malta și unul singur, pentru chirurg plastician, în Elveția.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut