Peste 270.000 de spectatori la ediția aniversară a Zilelor Clujului

Anul acesta, ediția cu numărul 12 a evenimentului mult așteptat, Zilele Clujului, a reușit să strângă, în cele patru zile de activități intense, nu mai puțin de 270.000 de vizitatori, programul oferind o paletă bogată de manifestări, pentru toate gusturile și categoriile de vârstă, în cele peste 30 de locații.

Vorbim de o ediție aniversară, marcată printre altele, printr-un emoționant spectacol de drone, video mapping și artificii, care au cuprins pe scurt esența comunității orașului, se arată în comunicatul de presă.

Ca de fiecare dată, parada Zilelor Clujului a umplut de culoare zona centrală a Clujului, însuflețită seară de seară de concerte memorabile, repertoriul cuprinzând muzică ușoară, muzică clasică și un regal folcloric, în ultima zi de festival.

Concertele de vineri au strâns în Piața Unirii zeci de mii de oameni, care s-au bucurat timp de câteva ore de cei mai în vogă artiști români.

Aleile din Parcul Central au transmis timp de 4 zile o efervescență aparte celor care au participat la zecile de activități pregătite acolo pentru cei mici, dar și pentru cei mari, mai anunță organizatorii.

Momente muzicale au putut fi urmărite și în Piața Muzeului, unde au concertat o serie de artiști locali.

Conform tradiției, Strada Potaissa a devenit gazda zonei istorice, unde daci, romani și cavaleri medievali au transformat-o într-o veritabilă reprezentație a vremurilor de demult.

Inovația și arta digitală i-au încântat pe clujeni în cadrul evenimentului Clujotronic, la Casa municipală de Cultură.

Masa comunității s-a întins pe strada Napoca, unde sute de clujeni s-au bucurat de o gustare și de o poveste în familie.

Cei dornici să își exploreze orașul au luat Clujul la pas în cadrul tradiționalei căutări de comori.

La USAMV a avut loc Ziua Interacțiunii Om Animal, oportunitatea perfectă pentru cei mici să învețe mai multe despre lumea necuvântătoarelor.

Bazele sportive au găzduit, de asemenea, multiple activități, iar amfiteatrele acestora au devenit neîncăpătoare pentru reprezentațiile de teatru de păpuși sau lecțiile de tango.

La cinematografele din oraș au rulat filme tematice și au avut loc activități variate pentru întreaga familie.

Iulia GHIDIU

Foto Nicu Cherciu                 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut