Peste 2600 tone de marfă transportate prin Aeroportul Cluj

În primele șase luni din acest an, prin aeroporturile din România au fost tranzitate peste 19.000 tone de marfă, peste 2.600 de tone fiind transportate prin Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj, care se situează pe a doua poziție în țară din acest punct de vedere, după Aeroportul Internațional Henri Coandă Bucureşti.

Cele mai mari ponderi în ceea ale transportului de mărfuri au fost consemnate pe aeroporturile Henri Coandă– Bucureşti, cu 5.700 tone mărfuri încărcate şi 8.100 tone descărcate, Avram Iancu– Cluj-Napoca, cu 1.100 tone mărfuri încărcate şi 1.500 tone descărcate şi Traian Vuia– Timişoara, 900 tone mărfuri încărcate şi 1.800 tone mărfuri descărcate.
În trimestrul al doilea al acestui an, traficul de mărfuri a fost de 4.400 tone mărfuri încărcate şi 5.800 tone mărfuri descărcate.
În total trafic, cea mai mare pondere a fost deţinută de traficul internaţional,
cu 93,9% la mărfuri încărcate şi 95,5% la mărfuri descărcate. Cele mai mari ponderi în ceea ce priveşte traficul internațional de mărfuri s-au înregistrat pe aeroporturile Henri Coandă– Bucureşti, cu 3.300 tone mărfuri încărcate şi 4.200 tone descărcate, Avram Iancu– Cluj-Napoca, cu 600 tone încărcate şi 700 tone descărcate, şi Traian Vuia– Timişoara, cu 400 tone mărfuri încărcate şi 900 tone descărcate.

În primul semestru al acestui an, transportul aerian de mărfuri (inclusiv trimiteri poştale) a înregistrat o scădere de 6,7%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, de la 20.500 tone la 19.100 tone, conform datelor frunizate de Institutul Naţional de Statistică.

Boeing 737 pentru transportul aerian de marfă din Cluj-Napoca

În luna iulie a acestui an, compania de curierat DHL a alocat o aeronavă Boeing 737, cu o capacitate de transport de 20 de tone, care deservește terminalul operational situat în incinta Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj, aceeasta fiind cea mai importantă investiție din acest an a companiei.

Din terminalul operațional de pe aeroportul din Cluj-Napoca sunt deserviți partenerii DHL din județele Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Sălaj, Maramureș, Mureș, Satu-Mare și Sibiu. Conform DHL, noua aeronavă asigură triplarea capacității de transport, un proces mai sigur de încărcare și descărcare a coletelor, capacitatea de a transporta pe cale aeriană colete grele, de peste 200 de kg, cu un timp de tranzit mai mic.

Compania de curierat DHL are o experienţă de 30 de ani pe piaţa din România, unde lucrează cu peste 500 de angajaţi, și operează cu trei aeronave în aeroporturile din București, Cluj-Napoca și Timișoara. De asemenea, DHL deţine o flotă de peste 200 de maşini şi oferă acoperire la nivel naţional, prin cele 48 de locaţii situate în oraşe importante de pe întreg teritoriul ţării. Valoarea investițiilor companiei pentru perioada 2020 – 2021 este de aproximativ 1,5 milioane euro.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut