Peste 2500 de persoane s-au vaccinat la Centrul drive-through din Cluj-Napoca

Clujenii stau la coadă să se vaccineze la Centrul drive-through de pe platoul Sălii Sporturilor Horia Demian. Conform autorităților, până acum, 2562 de persoane s-au imunizat împotriva Covid-18, în acest loc. Numai în ultimele 24 de ore, aici s-au vaccinat 762 de persoane.

La Centrul de vaccinare drive-through imunizarea se face direct din mașină, fără programare, cu vaccin Pfizer.

Programul de funcționare este de luni până duminică în intervalul orar 8:00 – 20:00. Cei care vor dori să se vaccineze la acest centru vor fi ghidați pe toată durata procesului de către personalul specializat, prima oprire fiind punctul de triaj. Se prezintă actul de identitate și preferabil chestionarul de triaj completat în prealabil. Medicul verifică chestionarul completat prealabil sau asistă la completarea pe loc a acestuia și validează criteriile medicale pentru vaccinare. Ulterior, doritorii vor fi ghidați către zona de vaccinare.

Datele celor care doresc să se imunizeze la acest centru vor fi introduse în Registrul Electronic Național de Vaccinare, iar după vaccin, aceștia vor fi ghidați în zona de supraveghere post-vaccinare, asigurată de personal medical. În acest timp, se emite adeverința de vaccinare, iar medicul înscrie pe aceasta data la care se va efectua rapelul. Se pot vaccina maxim patru persoane într-o mașină.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut