Peste 2.600 de posturi scoase la concurs în școlile postliceale ale MAI

În perioada 2 septembrie – 3 noiembrie 2021 se organizează o nouă sesiune de admitere în cele 6 unități de învățământ preuniversitar ale Ministerului Afacerilor Interne: Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina, Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” – Cluj-Napoca, Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgășani, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” – Fălticeni, Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldești.

Sunt disponibile: 1.592 locuri pentru agenți de poliție, 225 pentru agenți de poliție de frontieră, 551 de locuri pentru subofițeri de jandarmi, 275 pentru subofițeri de pompieri și protecție civilă și 25 de locuri pentru specializarea maistru militar auto.

Cererile tip de înscriere se transmit exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare, în perioada 2-14 septembrie, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. Candidații se pot înscrie la o singură școală postliceală.

„Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate: evaluarea psihologică a candidaților, proba de evaluare a performanței fizice, susținerea probei de evaluare a cunoștințelor, iar la final, examinarea medicală a candidaților rămași în concurs după parcurgerea etapelor amintite” – precizează MAI.

Proba de evaluare a performanței fizice se va susține în perioada 29 septembrie – 5 octombrie 2021, indiferent de unitatea de învățământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selecție. Candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice vor susține proba de evaluare a cunoștințelor în data de 9 octombrie, iar rezultatele obținute vor fi postate pe site-ul oficial al unităților de învățământ.

Examinarea medicală se realizează în ordinea descrescătoare a notelor finale, în perioada 11 – 31 octombrie. Rezultatele finale ale admiterii se afișează la sediul unităților de învățământ și se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 3 noiembrie.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut