Peste 1400 de candidați la simularea admiterii la UMF „Iuliu Hațieganu”

Un număr de 1459 de candidați din Transilvania, dar și din alte regiuni ale țării, au participat sâmbătă, 7 mai, la cea de-a XIII-a ediție a simulării examenului de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

După doi ani în care s-a desfășurat online, în acest an a avut loc on-site, în condiții de distanțare fizică, în 19 săli și amfiteatre. Simularea examenului s-a desfășurat după sistemul „grilă” al întrebărilor cu răspunsuri multiple și a avut durata de două ore. Participanții au avut șansa să se familiarizeze cu atmosfera de concurs și să-și testeze cunoștințele necesare promovării examenului de admitere propriu-zis, care va avea loc în luna iulie.

Conform celor anunțate luni de reprezentanții universității clujene, cel mai mare interes a fost manifestat pentru programul de studiu Medicină, la care s-au înscris 1.098 de candidați. Pe locurile următoare, ca interes: specializarea Medicina Dentară, cu 84 de candidați, Asistență Medicală Generală – 82 candidați, Balneo-fiziokinetoterapie și Recuperare – 54 candidați, Radiologie și Imagistică – 45 candidați, Tehnică Dentară – 40 candidați, Farmacie – 31 candidați, Nutriție și Dietetică – 25 candidați. Cele mai mari note s-au obținut la programele de studiu: Farmacie – 9,91; Asistență Medicală Generală – 9,85; Nutriție și Dietetică – 9,78.

„Ne bucură interesul constant al tinerilor pentru profesiile de medic și farmacist și îi sprijinim pe toți cei interesați să se pregătească pentru unul dintre cele mai importante examene din parcursul lor educațional. Examenul de admitere în universitatea noastră reprezintă o probă complexă de testare a cunoștințelor candidaților. De la an la an, exigența crește, acest concurs fiind necesar pentru selectarea celor mai potriviți candidați pentru viitorul sistemului național de sănătate” a declarat rectorul UMF „Iuliu Hațieganu”, prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

Liceenii care au dorit să își verifice sau să își consolideze cunoștințele au avut ocazia să participe, în luna aprilie, la cursuri de pregătire online, oferite de cadre didactice din cadrul universității. Examenul scris de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” se va desfășura în sistem clasic, în 23 și 24 iulie, iar candidații se vor putea înscrie online, în perioada 10-17 iulie.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut