Peste 120 de sancțiuni în numai două ore pentru nereguli rutiere

O amplă acțiune a polițiștilor clujeni ce a vizat depistarea celor care nu respectă normele de circulație pe drumurile publice s-a lăsat cu peste 120 de sancțiuni. Razia a avut loc în Cluj-Napoca și comunele arondate, în data de 4 martie a.c., în intervalul orar 17.00-19.00, fiind implicați polițiștii din cadrul Biroului Rutier, Secțiilor 1-7 Poliție Cluj-Napoca, dar și agenți din cadrul Secțiilor Rurale Apahida, Baciu și Florești.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 122 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 27.000 de lei.

Cu ocazia activităților derulate, polițiștii rutieri au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 18 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 12 pentru pietonii angajați în traversarea neregulamentară a părții carosabile, iar alte 49 pentru abateri prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, pentru încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, fapte prevăzute de Legea nr.61/1991R, polițiștii au aplicat 13 sancțiuni contravenționale.

Cu ocazia filtrelor rutiere organizate în cadrul acțiunii, pe Bulevardul Muncii din Cluj-Napoca a fost depistat un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 32 de ani în timp ce se deplasa cu viteza de 114 km/h.

De asemenea, un alt bărbat în vârstă de 42 de ani, din Cluj-Napoca a fost depistat în timp ce se deplasa cu autoturismul pe strada Oașului din municipiu, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii le-au aplicat celor doi bărbați sancțiuni contravenționale în valoare de câte 1305 lei, fiindu-le reținut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

IPJ Cluj a anunțat că astfel de acțiunile vor continua în următoarea perioadă.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut