Personalul didactic – eligibil pentru imunizare pe toată durata desfășurării campaniei de vaccinare anti-COVID

Cadrele didactice vor rămâne „eligibile” pentru imunizare pe toată durata desfășurării campaniei de vaccinare anti-COVID, a declarat președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiță.

„Personalul didactic, după cum știm, face parte din personalul care deservește activități esențiale. Ei vor rămâne eligibili pe toată durata desfășurării campaniei de vaccinare și în momentul în care vor dori să se vaccineze vor putea face acest lucru, însă această activitate particulară o organizăm la acest moment pentru că este important să prindem, dacă vreți, fereastra oportună din punct de vedere epidemiologic. Personalul din învățământ, prin natura activității pe care o desfășoară, intră în contact cu foarte multe persoane. Parte dintre dumnealor (…) se cunosc cu afecțiuni cronice”, a spus dr. Gheorghiță.

Întrebat cum se poate intra în posesia unei adeverințe de vaccinare în cazul în care se pierde, el a informat că un nou exemplar se poate printa la centrul de imunizare sau direct din Registrul Electronic Național al Vaccinărilor.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut