Permis pentru viitor

Tinerii din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu existente, se mai pot înscrie, până în data de 23 ianuarie a.c. (termen limită), în programul „Permis pentru viitor”, derulat de de Fundația Pentru Comunitate, cu fondurile puse la dispoziție de compania MOL România.

Prin intermediul acestui program sunt acoperite costurile necesare pentru obținerea permisului de conducere.

Persoanele eligibile pentru finanțare sunt tinerii din medii defavorizate, cu vârsta între 17 și 25 de ani care doresc să obțină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.

Solicitările de finanțare trebuie transmise online sau prin poștă, până la data de 23 ianuarie 2021. Pe lângă formularul de înscriere completat sunt necesare cinci documente obligatorii: scrisoare de motivare personală; anchetă socială; în cazul minorilor, o declarație din partea părintelui / reprezentantului legal; în cazul celor peste 18 ani, o declarație de susținere din partea unui mentor; ofertă de preț de la școala de șoferi; document despre nivelul studiilor absolvite.

Pot fi trimise și două documente opționale: adeverință din partea unui angajator;  recomandare din partea unui ONG sau a unei instituții de stat.

Detalii și formularul de înscriere se găsesc pe https://pentrucomunitate.ro/ro/permis.

În decursul celor cinci ani ai programului, 83 de tineri au finalizat cu succes cursurile și examenul, iar alți 68 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen. La edițiile precedente, din Cluj au obținut finanțare 18 tineri, dintre care cinci au luat permis de categoria B.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut