„Permis pentru viitor”, pentru 45 de tineri din medii defavorizate

Rezultatele concursului de proiecte din cadrul programului „Permis pentru viitor”, lansat în noiembrie 2022. au fost anunțate, vineri, de MOL România și Fundația pentru Comunitate.

În cadrul celei de a 8-a ediții a programului, 45 de tineri din medii defavorizate, dintre care trei din județul Cluj, au devenit beneficiarii programului și primesc o finanțare totală în valoare de 150.000 lei pentru acoperirea costurilor școlii de șoferi și a cheltuielilor adiacente.

Proiectele desemnate câștigătoare și care vor beneficia de finanțare au fost selectate dintre cele 155 de aplicații înscrise în concursul de proiecte în perioada 24 noiembrie 2022 – 24 ianuarie 2023, de către tineri din 25 de județe și din Capitală. 136 tineri au solicitat finanțare pentru obținerea permisului de conducere pentru categoriile B și BE, 18 pentru categoriile C și CE, iar pentru categoria D, un tânăr. Dintre cei 45 de beneficiari, 38 au obținut finanțare pentru a urma cursurile școlii de șoferi în vederea obținerii permisului de conducere la categoriile B și BE, iar șapte pentru categoria C” – precizează inițiatorii programului.

Beneficiarii acestei ediții a programului „Permis pentru viitor” provin din 17 județe, între care și Cluj.

Urmează să încheiem contracte pentru finanțarea beneficiarilor din acest an, care, la rândul lor, vor alege câte o școală de șoferi și în termen de o lună de la încheierea contractelor se vor înscrie pentru începerea cursurilor. Stabilim de comun acord că în a doua parte a anului vor finaliza cursurile și se vor prezenta la examen. Vom anunța o nouă ediție a programului la sfârșitul lunii noiembrie” – declară András Imre, directorul executiv al Fundației pentru Comunitate.

Lista câștigătorilor poate fi accesată pe site-ul Fundația pentru Comunitate.

În decursul celor șapte ani de la lansarea programului, 337 de tineri din medii defavorizate au primit sprijin financiar pentru a urma cursurile școlii de șoferi. Dintre aceștia, 144 au obținut permis de conducere de diferite categorii, iar alți 38 continuă studiile sau sunt programați pentru examen.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut