Perioadă de vârf pentru edilii gherleni

Căldurile mari din ultimele zile nu i-au oprit pe gospodarii municipiului Gherla din lucrările demarate în diferite zone ale orașului. Sub arșița soarelui. constructorii au muncit din plin, depunând eforturi susținute pentru finalizarea lucrărilor începute.

Pe șantierul Școlii Gimnaziale Nr. 1 continuă mansardarea clădirii și ridicarea noii săli de sport, obiective deosebit de importante pentru învățământul local. În plin centrul municipiului se află în desfășurare lucrarea de modernizare a trotuarelor, după ce, recent, a fost reabilitat și carosabilul. Se asfaltează din plin pe strada  Alexandru Vlahuță din cartierul de locuințe „Între ape”, unde în această primăvară a fost schimbată conducta de canalizare. După o lungă perioadă de disconfort (pietonii greu se descurcau între șanțurile care au devenit insuportabile), se poate circula în condiții bune pe această arteră care duce spre blocurile din zona respectivă.

În vecinătatea cartierului „Între ape”, în parcul orașului s-a rezolvat drenarea apei din lacul de agrement, fiind amenajate șanțuri betonate de scurgere a apei. Lacul din imediata vecinătate a Grădinii de vară a fost scos la licitație, dar lumea nu se înghesuie să îl reamenajeze și să repună în funcțiune hidrobicicletele. Păcat, fiindcă este un loc mult agreat de gherleni, dar și de turiștii care în sezonul estival vizitează urbea de pe Someș.

Oricum, în aceste zile caniculare localitatea arată mult mai bine față de anii trecuți, peste tot se observă mâna bunului gospodar. Zilele trecute am văzut utilaje de asfaltare și pe strada Grădinarilor, unde au fost amenajate trotuare noi. Astfel de reparații de drumuri am constatat în această vară și pe alte străzi de pe raza urbei, dar mai rămâne de reabilitat și strada Ștefan cel Mare din centrul orașului, unde lucrările au început acum… trei ani! Cei care locuiesc pe strada respectivă sunt total nemulțumiți, chiar revoltați de starea carosabilului, dar și a trotuarelor. Repetăm, este vorba de o stradă din zona centrală a municipiului!

O altă preocupare a administrației locale gherlene este reglementarea circulației rutiere pe raza orașului. Recent a fost amenajat un sens giratoriu la intersecția străzilor Clujului și Hășdății, iar zilele trecute au fost revopsite trecerile de pietoni pe străzile care au fost proaspăt asfaltate. La intersecția străzilor Clujului și Gelu,  pe canalul Someșului Mic a fost lărgit podul. La fel, o inițiativă de apreciat a edililor gherleni.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut