Perioada de înscriere la Bacalaureat a fost prelungită

Perioada de înscriere la Bacalaureat a fost prelungită de Ministerul Educației până în 9 iunie. Tot până la această dată poate fi încheiată situația școlară a elevilor din clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă.

„A fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul ministrului Educației nr. 4.339/2023 pentru completarea Ordinului de ministru nr. 3.505/2022 privind structura anului școlar 2022 – 2023, cu modificările și completările ulterioare. Astfel, pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, situația școlară a elevilor se poate încheia până la data de 9 iunie 2023. În ceea ce privește înscrierile la examenul național de Bacalaureat 2023, Ministerul Educației a transmis inspectoratelor școlare județene/ al municipiului București, prin nota 28.142/2023, informații privind prelungirea perioadei de înscriere a candidaților la sesiunea iunie-iulie a examenului național de Bacalaureat 2023 până la data de 9 iunie 2023” – informează un comunicat al ministerului.

Același document menționează că modificările la care se face referire nu afectează în nici un fel calendarul de desfășurare a probelor de evaluare a competențelor sau a probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2023 sau calendarul de desfășurare a probelor scrise ale Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut