Percheziții, la Cluj, la persoane dintr-un grup infracțional specializat în trafic de droguri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT – ST Suceava au efectuat marți, 21 martie, 27 de percheziții domiciliare, dintre care 25 în județul Suceava și două în municipiului Cluj-Napoca, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

„În cauză, s-a reținut că, în perioada iunie 2022 – martie 2023, mai multe persoane din municipiul Rădăuți, județul Suceava, ar fi constituit un grup infracțional organizat specializat în traficul de droguri și efectuarea de operațiuni cu substanțe cu efect psihoactiv, acestea comercializând substanțele consumatorilor, inclusiv minori, din municipiul Rădăuți și din localitățile limitrofe. Membrii grupului infracțional ar fi achiziționat substanțele destinate vânzării atât din străinătate, cât și de la persoane din municipiului Cluj-Napoca. Pe parcursul cercetărilor au fost efectuate mai multe capturi de droguri de risc și mare risc, precum și de noi substanțe psihoactive, respectiv aproximativ 3,5 kilograme în total. Membrii grupului infracțional ar fi comercializat drogurile și substanțele psihoactive cu sume cuprinse între 200 și 250 de lei per gram” – informează IGPR.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Cluj-Napoca și Iași, inspectoratelor de poliție județene Suceava, Bistrița-Năsăud și Cluj, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava și Grupării Mobile de Jandarmi Bacău. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut