Percheziții, la Cluj, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Sibiu, împreună cu procurorii DIICOT – BT Sibiu au efectuat miercuri, 21 aprilie, 38 de percheziții domiciliare în județele Sibiu, Cluj, Alba și Brăila, într-un dosar penal privind comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

Potrivit IGPR, din cercetări a reieșit că, de la începutul anului 2020 și până în prezent, o grupare de criminalitate organizată ar fi acționat în județele Sibiu, Cluj, Alba și Brăila, iar membrii acesteia ar fi desfășurat, în mod coordonat, activități de procurare, transport, deținere și comercializare către consumatori a unor droguri de risc (cannabis), sau substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost descoperite și ridicate mai multe arme, o cultură indoor cu 19 plante de cannabis, plicuri cu substanță pulverulentă, cântare electronice de precizie, 35.000 de euro și alte bunuri.

Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile  de a produce efecte psihoactive.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor specializați în combaterea criminalității organizate din Alba-Iulia, Hunedoara, Cluj-Napoca, Brăila, Râmnicu-Vâlcea și Brașov, precum și al jandarmilor Inspectoratului Județean de Jandarmi Sibiu și structurilor teritoriale ale SAS, sub coordonarea SIAS. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut