Percheziții într-un dosar de trafic de persoane și de droguri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii DIICOT- ST Cluj, au efectuat 11 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane din Cluj, Arad, Satu Mare și Baia Mare, bănuite de trafic de persoane, proxenetism, trafic de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse, știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Activitatea a fost derulată în cadrul unui dosar penal de trafic de persoane, proxenetism, trafic de droguri și efectuarea de operațiuni fără autorizație prealabilă cu produse, știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

„Din cercetări a reieșit că, din anul 2020 și până în prezent, persoanele în cauză ar fi recrutat, transportat și găzduit mai multe femei din Satu Mare, în Cluj-Napoca, Arad, Baia Mare sau Satu Mare, unde le-ar fi determinat sau obligat la practicarea prostituției.

Una dintre persoanele cercetate este bănuită de comercializarea substanțelor interzise, care ar fi fost consumate atât de cei în cauză, cât și de persoanele care ar fi practicat prostituția” – informează IGPR.

Conform sursei citate, în urma perchezițiilor polițiștii au descoperit și ridicat 13 telefoane mobile, 22 de cartele SIM, două memory stik-uri, două plicuri cu substanță  albă, 32 de plicuri cu urme de substanță albă, două bucăți de substanță solidă albă, un cântar de mare precizie, 3.300 de lei și mai multe înscrisuri.

Față de doi bărbați, de 25, respectiv 39 de ani, și o femeie de 24 de ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

Acțiunea a fost organizată cu sprijinul SCCO Sălaj, SCCO Maramureș, SCCO Satu Mare, SCCO Arad, Unității Centrale de Analiză a Informațiilor, Grupării Mobile de Jandarmi Cluj și IJJ Satu Mare. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut