Percheziții, în Cluj-Napoca, Luna și Turda, la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj, au efectuat 5 percheziții domiciliare în comuna Luna și în municipiile Turda și Cluj-Napoca, la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Potrivit IGPR, din 2022 și până în prezent, persoanele în cauză ar fi procurat, stocat și distribuit, în mod direct și indirect, droguri de mare risc, precum și substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, în județul Cluj, pentru sume cuprinse între 50 și 200 de lei, pentru o doză.

În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate 54 de pungulițe cu substanță cristalină albă, o pungă cu aproximativ 100 de grame de substanță cristalină albă, un cântar electronic de mare precizie, obiecte cu urme de substanță de culoare albă, dar și 100 de plicuri goale. De asemeni, au fost ridicate 5 telefoane mobile, 4.250 de lei și 1.450 de euro.

În baza probatoriului administrat, doi bărbați de 34 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Activitățile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut