Pentru studenți: Profesii bine cimentate

O sută de studenți din 9 centre universitare vor avea oportunitatea să descopere industria cimentului, în cadrul celei de-a doua ediții a proiectului “Profesii bine cimentate”, lansat de Grupul Holcim România și organizația Școala de Valori.

Tinerii vor lua parte la ateliere de tip soft skills și la ateliere tehnice, care să-i ajute să-și construiască cariere de succes și care să le faciliteze accesul la piața muncii.

Pe durata proiectului, participanții vor beneficia de: 3 webinarii online cu profesioniști din industria cimentului și invitați din cadrul universitar; 6 ateliere de dezvoltare personală, care vor aborda teme precum: branding personal, inteligență emoțională, eficiență personală, intraprenoriat, și implicare organizațională; 6 ateliere tehnice, organizate cu sprijinul specialiștilor Holcim, în cadrul cărora vor primi informații aplicate despre Mecanică, Automatizări, Mine, Inginerie chimică, Mediu și Sănătate și Securitatea Muncii, Ready Mix proces și Produse. Ulterior, 20 dintre studenți vor avea oportunitatea să urmeze, în perioada iulie-octombrie, stagii de practică în locațiile Grupul Holcim Romania.

Proiectul se adresează studenților și masteranzilor de la specializările: Chimie și Inginerie Chimică, Inginerie Mecanică, Electronică și Automatizări și Inginerie Minieră, Construcții Civile și Industriale, Căi Ferate Drumuri și Poduri, Utilaj Tehnologic, Geologie și SSM și Mediu, dar și masteranzilor înscriși la Project Management. Tineri din Cluj, București, Brașov, Baia Mare, Craiova, Iași, Oradea, Petroșani, Pitești și Timișoara se pot înscrie, în perioada 17 ianuarie – 27 februarie, accesând pagina dedicată a proiectului.

„«Profesii Bine Cimentate» aduce o experiență deplină de învățare. Ca student, îți descoperi abilitățile participând la atelierele Soft Skills, ai șansa să aplici cunoștințele învățate la facultate prin atelierele tehnice desfășurate sub îndrumarea mentorilor de la Holcim, iar în urma programului poți aplica la un internship în cadrul companiei”, declară Crina Bonea, manager de proiect.

În prima ediție, desfășurată în 2021, proiectul “Profesii bine cimentate” s-a axat pe diversitatea de gen în industria construcțiilor.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut