Pentru o zi, Cluj-Napoca devine capitala aviaţiei europene

În 31 martie, Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj va organiza o conferinţă internaţională de aviaţie, în colaborare cu Aviation-Event Conference, o platformă specializată în organizarea unora dintre cele mai prestigioase conferinţe de aviaţie pe plan european.

Aviation-Event este un eveniment internațional dedicat industriei aviatice, organizat în parteneriat cu diferite aeroporturi, în calitate de gazdă. Încă din anul 2007, Aviation-Event invită la conferințele organizate anual lideri ai industriei aviatice și personalități din mediul politic, pentru a dezbate și a găsi soluții la problemele industriei aviatice.

Evenimentul din Cluj-Napoca va reuni, timp de o zi, profesionişti din domeniul aviaţiei civile de nivel internaţional, reprezentanţi ai autorităţilor naţionale, directori de companii aeriene şi directorii unor aeroporturi din Europa şi România. Conferința are ca scop reunirea liderilor din industria aviaţiei europene, care vor prezenta noile perspective de dezvoltare ale aviaţiei civile la nivel internaţional în contextul post-pandemic, precum şi nevoia de adaptare la noile scenarii ale industriei aeronautice, aflată în continuă schimbare. Printre speakerii deja confirmați la Aviation-Event 2022 CLJ se regăsesc: Vasile Dîncu – ministrul Apărării Naționale al României, Luis Felipe de Oliveira – director general ACI Wolrld, Jozsef Varadi – CEO Wizz Air, Rafael Schvartzmann – vicepreședinte regional, IATA Europa, Charles Schlumberger – expert Transport Aerian la Banca Mondială, Michael Kerkloh – membru al Consiliului de Supraveghere Transport Aerian la Banca Mondială, Daniel Burkard – director Relații Externe & Dezvoltarea Afacerilor la Aeroportul Internațional Moscova Domodedovo, Ioana Papadopoulou – director Comunicare & Marketing la Aeroportul Internațional Atena, Jiri Marek – CEO, Air Serbia, Pierre Coutupreședinte, Aviation Strategies International, Nicolae Stoica – director general, Autoritatea Aeronautică Civilă Română şi Adrian Cojoc – director general, Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA. În deschiderea evenimentului, Adina Vălean – comisar european pentru Transporturi, Comisia Europeană, va transmite un mesaj video adresat participanților la conferință.

„Am ales Aeroportul Internaţional Cluj ca loc de întâlnire pentru elita din industria aviaţiei europene, deoarecce aici am regăsit aeroportul regional cu cea mai dinamică şi spectaculoasă dezvoltare din Europa de Sud-Est. Am întâlnit aici un management deschis şi vizionar, iar acest lucru ne-a făcut să credem că este locul potrivit pentru anvergura acestui eveniment, care reuneşte reprezentanți de la cel mai înalt nivel al aviatiei europene”, a declarat Marcel Riwalsky, CEO Aviation-Event.

”Pe 31 martie 2022, Cluj-Napoca va fi capitala aviaţiei europene. Este o onoare, o mare responsabilitate, dar şi o provocare pentru Aeroportul Internaţional Cluj să organizeze în premieră pentru România o astfel de conferință. Acest eveniment prestigios reprezintă oportunitatea de a arăta întregii Europe viziunea aviaţiei româneşti pentru un transport durabil și rezilient, capabil să contribuie la dezvoltarea economică a României, pe termen lung. Privilegiul de a găzdui Aviation-Event 2022 CLJ vine ca urmare a statutului dobândit de Aeroportul Internațional Cluj în ultimele două decenii, ca model de bune practici și aeroport de referinţă din Sud-Estul Europei, iar premiul recent acordat de ACI Europe pentru cel mai bun aeroport din Europa sub 5 milioane de pasageri pe an, confirmă cele de mai sus.”, a afirmat David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut