Pensionarii clujeni consideră un abuz propunerea de creștere a pensiilor în mod diferențiat

Pensionarii clujeni consideră un abuz propunerea de creștere a pensiilor în mod diferențiat, solicitând, totodată, prin intermediul unei scrisori deschise adresate primului ministru Nicolae Ciucă, mărirea cu 15% a tuturor pensiilor rezultate din contribuția salarială a persoanelor active.

 

Asociația Județeană a Pensionarilor Cluj, susține cu fermitate demersul Federației Naționale a Pensionarilor din România, pentru mărirea cu 15% a tuturor pensiilor rezultate din contribuția salarială a persoanelor active în vederea asigurării unei pensii de natură să confere un trai decent persoanelor vârstnice. Suntem categoric împotriva oricărui procentaj de creștere la sumele adăugate pensiilor rezultate din contributivitate. Considerăm un abuz făcut asupra legii prin propunerea de creștere a pensiilor în mod diferențiat. Înțelegem premisele de la care pleacă această propunere, dar considerăm că solidaritatea socială nu se poate face prin aplicarea inechitabilă a legii, ci prin eliminarea și corectarea tuturor măsurilor abuzive prin care factori de decizie administrativă și juridică au creat unora privilegii nejustificate, nemeritate pentru o serie de categorii profesionale. Iată de ce considerăm că pentru o revenire la normalitate trebuie definite pe baza unui conținut real, noțiuni și principii privitoare la: pensia bazată pe contributivitate, pensia ocupațională, pensia de serviciu, ajutorul social, persoane vulnerabile etc. Convingerea noastră este că doar atunci când toți acești termeni vor fi aduși la cunoștință publică cu unul același conținut, dialogul social va avea rațiunea și creativitatea cuvenite”, se arată în documentul semnat de Ion Constantinescu, președintele Asociația Județeană a Pensionarilor Cluj.

Totodată, pensionarii clujeni solicită cu fermitate factorilor de decizie politică, administrativă și juridică să vadă rata de mortalitate în comunitatea de pensionari, ca să înțeleagă că amânarea promovării unor prevederi legale privind drepturile pensionarilor corespunde, în fapt, cu condamnarea la suferință a zeci și zeci de mii de oameni, tocmai la sfârșitul vieții lor. „Acest fenomen constituie încălcarea gravă a dreptului la viață și la încheierea ei într-un mod normal pentru lumea civilizată”, mai precizează Ion Constantinescu.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut