Pensiile cresc doar din 2022

Președintele PNL Ludovic Orban, a anunțat la finalul ședinței Coaliției, că punctul de pensie va crește de la 1 ianuarie 2022.

„Pensiile vor crește de la data de 1 ianuarie 2022. La baza creșterii punctului de pensie stă formula care a existat în Legea 263, și anume: compensarea proporției de sută la sută a pierderii puterii de cumpărare ca urmare a inflației și, de asemenea, creșterea puterii de cumpărare prin creșterea punctului de pensie cu 50 la sută din creșterea salariului mediu brut pe economie”, a declarat Orban, care a apreciat că majorarea punctuluiu de pensie în alte perioade ale anului a produs „multe anomalii, discrepanțe.

În programul de guvernare se prevedea majorarea anuală a valorii punctului de pensie pentru a acoperi 100% rata inflaţiei şi minim 58,5% din rata de creştere a salariului mediu brut pe economie, însă premierul Florin Cîțu a afirmat săptămâna trecută că, deși partenerii din coaliție i-au cerut aceasta, el nu ia în calcul bugetului pe 2021 majorarea punctului de pensie. Anterior, la mijlocul lunii ianuarie, ralluca Turcan, actualul ministru al Muncii, afirma că majorarea punctulșui de pensie va avea loc în acest an, însă nu se știe data exactă.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut