Pe scena politică românească…precum la piață

Un nou război al declarațiilor a izbucnit zilele trecute, în coaliția de guvernare. Reprezentanții PSD și cei ai PNL s-au ironizat reciproc, subiectul fiind legat, de data aceasta, de portofoliul de la Apărare. Acum, opoziția de la Cluj reacționează acid, reprezentanții acesteia trăgând un semnal de alarmă cu privire la importanța acestui minister, de care fuge toată lumea, mai ales în contextul actual.

Liderul PSD Marcel Ciolacu  l-a ironizat pe prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, după ce acesta a declarat că dacă cei de la PSD nu sunt în stare să propună o soluţie pentru MApN şi nu au, să le spună, pentru că PNL, în orice moment şi pentru orice portofoliu, are soluţii. Concret, Ciolacu l-a numit pe Rareș Bogdan „nea Ion de la raion”, iar unii colegi din coaliție nu au stat prea mult pe gânduri până să reacționeze și ei…ca la piață.

Președintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, a comentat ironiile lui Ciolacu, spunând că : „Întotdeauna trebuie să existe și nea Ion de la raion”, adică unul care să își dea cu părerea. Dan Motreanu a precizat însă și că, până la urmă, fiecare citează din experiența de viață sau din propriile lecturi.

Deputatul AUR de Cluj, Alin Coleșa, spune că în acest caz, ambele tabere rostesc părți de adevăr.

„În acest caz, ambele tabere rostesc părți de adevăr. PSD pare incapabil să conducă Ministerul Apărării. Și asta când avem un război la graniță, care însă nu este al nostru, în care nu avem nicio datorie legală sau morală de a ne implica militar, ci doar umanitar, ajutând refugiații, și economic, în reconstrucția reciproc avantajoasă. În fapt, în acest moment, Ministerul Apărării este o castană fierbinte pe care nimeni nu o vrea.

În acest context se tot vorbește despre pensii, însă nimeni nu pare să facă ceva pentru cei care plătesc contribuțiile la pensii, pentru cei tineri, cu copii. Aceștia sunt cei care contribuie la bugetul de pensii, la PIB-ul sau la orice alt indicator economic pozitiv. Am depus până acum 3 proiecte de reducere a impozitului pe salariu și de reducere a taxelor locale astfel încât să aibă un mediu fiscal prietenos și să nu mai plece din țară. Nici PSD, nici PNL, USR sau UDMR nu sunt interesați.

Rareș Bogdan încearcă din răsputeri să ajungă și să întreacă PSD prin demagogie și formă fără fond. Întrecerea este acerbă, concurenții sunt foarte bine antrenați și motivați. Țara suferă”, a declarat parlamentarul clujean.

Pe de altă parte, senatorul USR de Cluj, Cristian Bordei, atrage atenția că dincolo de acest gen de discuții și de ironii, este vorba despre cine decontează costurile guvernării în această perioadă grea.

„Este vorba despre lupta pentru imagine. Chiar dacă cele două partide sunt în coaliție, lupta pentru captarea binevoinței electoratului nu a încetat. Astfel de ciocniri apar frecvent sî în Parlament, atât în plen cât și în comisii …și mai ales este vorba despre cine decontează costurile guvernării în această perioadă grea. Pâna acum le cam decontează PNL. (…)Asta (n. red comportamentul politicienilor) ține de calitatea oamenilor din cele două partide. Se pare că Mihai Tudose va fi noul ministru al Apărării, ceea ce mi se pare un dezastru”, a spus, la rândul său, senatorul Cristian Bordei.

Anca M. COLIBĂȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut