Pe ce își cheltuie banii turiștii străini care ajung în România

In primele nouă luni ale acestui an, țara noastră a fost vizitată de peste 615.000 de turişti străini, care au cheltuit în medie 2.327 lei de persoană.

Principalul motiv al vizitei în România pentru peste jumătate dintre străini este reprezentat de călătoriile pentru afaceri (inclusiv participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii), iar cheltuielile acestora au reprezentat peste 55% din totalul cheltuielilor. Sub jumătate dintre străinii sosiţi în România au călătorit în scop particular, în principal pentru vacanţe, evenimente culturale şi sportive sau vizitarea prietenilor şi rudelor.

Datele Institutului Național de Statistică arată că, din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cele pentru cazare (aproape jumătate), fiind preferată cazarea cu mic dejun inclus. Alte cheltuieli semnificative au fost făcute în restaurante şi baruri și pentru cumpărături. Cea mai mare partea a banilor cheltuiți pe cumpărături au mers pe alimente şi băuturi, aproape o treime au fost destinați cadourilor şi suvenirurilor, restul banilor mergând la transport (inclusiv închirierea de autoturisme) și acces în parcuri de distracţii, târguri, cazinouri sau săli de jocuri mecanice.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut