Pe ce își cheltuie banii turiștii străini care ajung în România

Turiştii străini sosiţi în România anul trecut au cheltuit, în medie, 2.352 lei de persoană, iar aproape jumătate dintre acești bani au mers pe cazare.

Călătoriile pentru afaceri (inclusiv participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii) au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de aproape 60% dintre turiştii străini sosiți în România, în timp ce aproximativ 40% dintre ei au călătorit în scop particular (vacanţe, cumpărături, evenimente culturale şi sportive, vizitarea prietenilor şi rudelor, tratament medical, religie, tranzit etc).

Datele prezentate de Institutul Național de Statistică arată că din totalul cheltuielilor pentru afaceri ponderea principală o reprezintă cheltuielile pentru cazare (46%), din cadrul acestui tip de cheltuieli fiind preferată în special cazarea cu mic dejun inclus. Cheltuielile în restaurante şi baruri au fost de aproape 18%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat cam tot atâta din total. Din cheltuielile pentru cumpărături, aproximativ jumătate au fost pentru alimente şi băuturi, iar sub 30% pentru îmbrăcăminte și încălțăminte. Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de peste 60% din cheltuielile pentru transport, iar banii dați pentru acces în parcuri de distracții, târguri, cazinouri, săli de jocuri mecanice au reprezentat puțin peste un sfert din cheltuielile pentru recreere.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut