Paturi și saltele noi, în secțiile SCJU Cluj

Proiectele de modernizare a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj continuă cu achiziționarea de noi paturi de spital, saltele și noptiere.

Conform celor anunțate de conducerea SCJU Cluj, au fost achiziționate încă 133 de paturi de spital (paturi de salon cu panouri laterale și paturi de spital cu sistem de mobilizare a pacientului), 133 de saltele (antiescară și antidecubit) și 133 de noptiere cu sistem special pentru servirea mesei. Acestea sunt destinate secțiilor Medicină internă I, Gastroenterologie, Dermatologie, Oftalmologie, Nefrologie, Cardiologie II, Neurologie I-II, ORL, Ortopedie-Traumatologie I-II și Obstetrică-Ginecologie II.

Din 2014 până în prezent s-a reușit înlocuirea a 800 de paturi, în majoritatea secțiilor spitalului: peste 650 paturi de salon, 90 de paturi de terapie intensivă, precum și paturi și canapele de consultații. Paturile sunt electrice și prevăzute cu sisteme modulare speciale, care permit mobilizarea pacienților, iar saltelele speciale previn leziunile cauzate de perioadele mai lungi de imobilizare.

Paturile, saltelele și noptierele livrate acum au fost achiziționate printr-o licitație demarată încă din 2019, valoarea acestora fiind de aproximativ 1.200.000 lei. Investiția a fost suportată din veniturile proprii ale spitalului.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut