Patru case de tip familial, pentru 40 de persoane adulte cu handicap, la Sălicea

Consiliul Județean va demara construirea a patru case de tip familial pentru 40 de persoane adulte cu handicap, instituționalizate în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Cluj.

„Proiectul vizează edificarea, pe o suprafață de 1 ha din Sălicea, comuna Ciurila, a patru case de tip familial, cu o capacitate de cazare de 10 persoane fiecare. Locuințele vor fi compartimentate, utilate și mobilate modern, scopul urmărit fiind îmbunătățirea substanțială a nivelului de îngrijire și asistență. În cadrul acestora, beneficiarii vor avea posibilitatea să realizeze activități de bază ale vieții zilnice și să învețe deprinderi de auto-gospodărire, astfel încât să poată fi integrați sau, după caz, reintegrați din punct de vedere socio-profesional” – a anunțat, vineri, Consiliul Județean Cluj.

La implementarea acestui proiect, CJ Cluj a anunțat că va contribui cu 3.563.320 de lei, respectiv 58,26% din valoarea totală, diferența până la suma de 6.116.280 de lei urmând a fi asigurată printr-un program național de înființare de servicii sociale și locuințe protejate în vederea dezinstituționalizării persoanelor cu dizabilități.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut