Patronul CFR-ului – atac dur la adresa lui Dan Petrescu: ”Bate câmpii! Ne punem la masă și discutăm rezilierea!”

La CFR Cluj nu e deloc liniște, și nici n-avea cum să fie după startul din Superligă, dar mai ales după parcursul european al campioanei României din acest sezon. Sâmbătă, la conferința de presă de dinaintea meciului cu FC Argeș, Dan Petrescu a răbufnit după ce suporterii i-au cerut pentru a doua oară la rând demisia, acum pentru înfrângerea neașteptată de pe teren propriu cu turcii de la Sivasspor, din Conference League.

„Nu are rost să mai stau! Să vină altul și să câștige Champions League. Nu se mai poate continua cu aceste scandări. Clubul trebuie să mă susțină sută la sută. Altfel nu putem continua. Sunt proşti toţi de aici, că pierdem campionatul dacă permit astfel de scandări. Eu vorbesc în faţă, nu pe la spate”, a tunat Dan Petrescu, la sfârșitul săptămânii.

Replica celor din club a venit, mai întâi de la Marius Bilașco, surprins și el de ieșirea de sâmbătă a antrenorului.

„Nu i-au căzut bine scandările, de asta şi reacţia pe care a avut-o în conferinţă. Nu ştiam că o sa vorbească despre asta, am fost surprins. E clar că a fost afectat de acele scandări. Acum e prea mult să spunem ceva, să schimbăm antrenorul, mâine (luni, n.red) avem meci.

Nu vrut să spună asta, să sune aşa, ca şi cum toată lumea din club e proastă. Mai devreme a vorbit Balaj cu el şi a zis că nu a făcut referire la noi… E greu de spus dacă pleacă sau nu. Nu s-au luat niciodată decizii bruşte”, a spus, duminică, directorul sportiv al grupării din Gruia.

Mult așteptata reacție a patronului echipei a venit chiar în ziua meciului cu FC Argeș, și a fost una extrem de dură la adresa lui Dan Petrescu. Potrivit playsport.ro, Nelu Varga s-a declarat extrem de nemulțumit de rezultatele echipei raportate la cheltuielile uriașe făcute la club în această vară, și, mai mult, a dat de înțeles că i-a foarte în serios în calcul o despărțire de antrenor.

„Bate câmpii! I-am făcut absolut toate poftele și singurul lucru care mă interesa erau rezultatele. (…) Dragostea cu sila nu se poate face! Ne punem la masă și discutăm condițiile rezilierii. Nu voi fi rigid.

Până acum, nici măcar salariul lui nu și l-a câștigat din performanțele acestui sezon. Dacă ne raportăm la bugetul clubului, e o discrepanță serioasă între ce a adus prin rezultate și ce cheltuim. Firește că sunt nu nemulțumit, ci foarte nemulțumit!

Cum să mă simt altfel când am băgat atâția bani în jucători și ajungem să pierdem în Conference League cu ciuca bătăilor? E ceva care nu mai funcționează. S-a instaurat un blocaj pe care nu mi-l explic acum”, a tunat patronul CFR-ului.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut