Patriarhul Daniel: Apel pentru încetarea conflictului armat dintre evrei și palestinieni în Țara Sfântă

Preafericitul părinte Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a lansat un „apel stăruitor” pentru încetarea conflictului armat dintre evrei și palestinieni și pentru restabilirea păcii inter-etnice și religioase în Țara Sfântă.

„În contextul îngrijorător creat de escaladarea gravelor violențe de natură armată ce se desfășoară actualmente în spațiul israeliano-palestinian, ostilități militare care au condus deja la moartea multor persoane civile, între care și mulți copii, Patriarhia Română se roagă lui Dumnezeu pentru încetarea conflictului și restabilirea păcii în Țara Sfântă. Orice conflict armat prelungit, alimentat de ură și resentiment, provoacă multă suferință celor nevinovați și răni foarte adânci în toate registrele vieții sociale. Deși par foarte greu de realizat, pacea, dialogul și reconcilierea rămân totuși calea cea mai dreaptă și mai demnă pentru a depăși conflictele între persoane și popoare” – arată patriarhul.

Întâistătătorul BOR adresează un apel stăruitor pentru încetarea violenței și restabilirea păcii inter-etnice și religioase în Țara Sfântă, „cu speranța reluării vizitelor în siguranță pentru toți pelerinii doritori de închinare în «Orașul păcii» – Ierusalim și în toată Țara Sfântă”. „Ne rugăm lui Dumnezeu să dăruiască decidenților politici înțelepciunea făcătorilor de pace, apărători ai vieții umane” – adaugă patriarhul.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut